Davutoğlu, Füze Kalkanı’nın hedefinin İran olduğunu ağzından kaçırdı


Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Füze Kalkanı’nın hedefinin İran olduğunu ağzından kaçırdı
FÜze kalkanıyla tüm Türkiye’nin nükleer koruma şemsiyesi altına alındığını öne süren Dışişleri Bakanı, “Biz almasak Bulgaristan’a kalacaktı ve sadece Marmara korunacaktı” diyerek tehlikeyi nerede gördüğünü itiraf etmiş oldu.

Davutoğlu’ndan füze kalkanı itirafı
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerinin sorularına yanıt verdi. Davutoğlu, “Füze kalkanını biz almasak Bulgaristan alacaktı, sadece Marmara korunacaktı” diyerek tehdidi İran olarak gördüklerini üstü kapalı olarak ortaya koydu. Füze Kalkanıyla ilgili eleştirileri yanıtlayan Davutoğlu, “Her şeyden önce bizim temel görevimiz sadece bu nesillerin değil gelecek nesillerin de huzurlu güvenli ülkede yaşamasını tesis etmek” diyerek ülkeyi nükleer koruma şemsiyeyi altına almak için bunu yapmak zorunda olduklarını anlattı. Sistemin “Erken uyarı radar sistemi” olduğunu söyleyen Davutoğlu, “Birisi saldırırsa devreye girecek. Biz erken uyarı sistemini burada konuşlandırmasaydık Bulgaristan’da konuşlanacaktı ve sadece Marmara Bölgesi koruma altına alınacaktı” dedi.

Türkiye’ye etkisi olmaz
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun daha önce verdiği bir röportajda, Türkiye’nin Lizbon zirvesinde bu savunma sistemine imza atması doğru bir karardır” dediğini söyleyen Davutoğlu, “O NATO için” tepkilerine karşı şunları söyledi: “ABD ile birlikte NATO’nun emrine veriyoruz biz. Hiçbir ABD yetkilisinin tek başına müdahale bulunma yetkisi yoktur. Bu bizim değil gelecek nesillerin de etkileneceği bir şey. Biz bu tedbiri almazsak nükleer tehlikeye açık hale geleceğiz. Terör örgütü eline geçse balistik füzeye açık hale geleceğiz. Ben bunun vebalini gelecek nesiller açısından taşıyabilir miyim” dedi. Davutoğlu, saldırı olması durumunda tahribatın atmosfer üzerinde olacağını, atmosfer üzerindeki serpintinin de Türkiye topraklarına inmeyeceğini söyledi. Davutoğlu, Bulgaristan’da kurulsa aynı duruma oradan maruz kalınacağını ifade etti. Davutoğlu, “İsrail’i korumuyor mu?” sorusuna “Hayır. İsrail’in bu konuda daha gelişmiş bir tesisi var” yanıtını verdi.

Yeniçağ
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)