Davutoğlu, Türkiye: "kaslı kolları, boş bir midesi, küçük beyni ve titrek bir kalbi olan" bir adamdı

Davutoğlu, Financial Times'a verdiği mülakatta Türkiye ile ilgili ilginç bir benzetmede bulundu
İngiliz Financial Times gazetesine verdiği mülakatta Türkiye ile ilgili ilginç bir benzetme yapan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, iktidara geldiklerinde dışarıdan bakıldığında Türkiye'nin "kaslı kolları, boş bir midesi, küçük beyni ve titrek bir kalbi olan" bir adama benzediğini söyledi

'BOŞ MİDE KÜÇÜK BEYİN KASLI KOL..'

Kasların Türkiye'nin güçlü ordusuna, boş midenin bozulan ekonomiye, küçük beynin "çok zayıf stratejik düşünceye", titrek kalbin ise eksik özgüvene işaret ettiğini ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Birçok insan bir ayaklanmayla radikal İslamcıların geleceğinden, Türkiye'nin bölünmesinden korkuyordu. Herkes bizim düşmanımızdı-Yunanlılar, Ruslar, İranlılar, Araplar. Bu psikoloji öz güven eksikliğiydi. Şimdi, düşünceler değişti. Görev henüz tamamlanmadı ancak en azından şimdi güçlü kaslarla, dolu bir mide ile yeni bir Türkiye var. Uluslararası Para Fonu'nun kredisine artık ihtiyacımız yok.

Vatandaşlar Türkiye'nin yükselişiyle gurur duyuyor ve eğer kim Türkiye'yi tehdit edebilir diye sorarsanız hiç kimse diyeceklerdir."

'BİZİM BİRÇOK KOMŞUMUZ VAR'

"Komşularla sıfır sorun" politikasına yönelik eleştiriler üzerine Davutoğlu "Bizim birçok komşumuz var" diyerek Yunanistan, Bulgaristan, Rusya, Gürcistan, Irak, İran ve Azerbaycan'ı saydı. Davutoğlu bu ülkelerle "mükemmel ilişkilerin" olduğunu belirtti ve ilişkilerin kötüye gittiği tek ülkenin Suriye olduğunu söyledi.

Vatan
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)