Demirtaş, ‘Esas paralel devlet cemaatin kendisidir’

Demirtaş, kendini ihbar etti...

BDP’li Demirtaş paralel devlet iddialarına yanıt verirken “Türkiye’de cemaat örgütlenmesi paralel devlettir. Emrinde polis, yargı, medya gücü vardır. Devlet içinde devlet haline gelmişlerdir” dedi

Barış ve Demokrasi Partisi Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Filiz Koçali ile İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, partilerinin KCK operasyonlarını protesto etmek amacıyla başlattığı “kendimi ihbar ediyorum” kampanyasına destek vererek, kendilerini ihbar ettiler. Üç BDP’li Beşiktaş’taki İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na sundukları dilekçede, “Anılan faaliyetler suç olarak kabul ediliyor ise, ben de aynı suçları işledim ve hergün işliyorum. Kendimi ihbar ediyorum” dedi.

Selahattin Demirtaş adliye çıkışında yaptığı açıklamada ise şunları söyledi: “İlk etapta 20 yönetici arkadaşımızla birlikte dilekçelerimizi, avukatımız aracılığıyla savcılığa teslim ettik. Savcılık işlem yapar mı. Ne yapar? Bundan sonra adli süreç nasıl işler? Kendilerini bekleyeceğiz. Eğer dilekçelerimizde ifade ettiğimiz şeyleri, detaylı olarak bizden talep eder, davetiye çıkarırsa savcılıklara gider, detaylı beyanlarda bulunabiliriz.” Savcının bundan sonraki işlemlerine göre hareket edeceklerini belirten Demirtaş, “Biz kampanyamızı başlattık. 1 Mart’a kadar da bütün il, ilçe teşkilatlarımızı, bizimle dayanışma içinde olan herkesi biz bu kampanyaya davet ediyoruz. Bu sadece BDP’ye sahip çıkma kampanyası değil, hukukun üstünlüğüne, adil yargılanma hakkına, demokratik siyaset hakkına sahip çıkma kampanyasıdır. Bunun bu şekilde anlaşılması gerekir” dedi.

‘Yargıya müdahale ediyorlar

Başbakan Erdoğan ve İçişleri Bakanı Şahin’in, BDP’ye ilişkin açıklamalarının yargıya müdahale niteliğinde olduğunu öne süren Selahattin Demirtaş, şöyle devam etti:

“Bizimle ilgili paralel devlet yapılanması iddiasında bulunanların kendisi, paralel devletin ta kendisidir. Bugün Türkiye’de cemaat örgütlenmesi paralel devletin ta kendisidir. Emrinde polis gücü vardır. Yargı gücü vardır. Medya gücü vardır. Devlet içerisinde devlet haline gelmişlerdir. Cemaatin liderleri bellidir. Seçimle iş başına gelmezler. Kimse cemaatin söylediğinin dışına çıkamaz, kimin nereye atanacağına cemaat karar verir. Paralel tam da budur işte. Eğer birileri paralel devlet arıyorsa, cemaatin kendisi budur. Ve cemaat şuan da kendi yaptığı örgütlenmeyi örtbas edebilmek için ısrarla BDP üzerinden kara propaganda vari haberler yapmakta ve yaptırmaktadır. Bu nedenle herkes şunu iyi bilmeli ki, BDP Türkiye’de kelimenin tam anlamıyla öz kardeşlik, içten, sevgiye saygıya eşitliğe dayalı bir kardeşlik oluşsun diye mücadele ediyor.”

Vatan
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)