Deniz Baykal: “’Anayasayı değiştireceğiz’ diyorlar. Neyi değiştirecekler? 2005 yılından beri vatandaşı ayağa kalkmaya çağırıyorum”"

Terörün durma noktasına geldiğini iktidarın yanlış politikaları nedeniyle yeniden hortladığını ileri sürdü.
‘Terör politikası tutarsız’
CHP’nin eski lideri Deniz Baykal, Öcalan yakalandıktan sonra terörün durma noktasına geldiğini söyledi ve iktidarın yanlış politikaları nedeniyle 2003’ten sonra yeniden hortladığını ileri sürdü
Kurban Bayramı’nı memleketi Antalya’da geçiren CHP’nin eski lideri Deniz Baykal, Korkuteli ve Elmalı ilçelerinde düzenlenen bayramlaşma törenlerinin ardından Kaş İlçesi’nde de vatandaşlarla bayramlaştı. Baykal’a, CHP Antalya milletvekilleri Gürkut Acar, Osman Kaptan, Arif Bulut, Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, CHP İl Başkanı Özer Ülken de eşlik etti. Baykal ve beraberindekileri, Kaş Belediye Başkanı CHP’li Abdullah Gültekin, Kalkan Belde Belediye Başkanı CHP’li Saim Karakurt ve partililer karşıladı.
Kaş’ta partililerle bayramlaşan Baykal, vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Burada konuşan Baykal, ’terör’ ve ’Deniz Feneri davası’ üzerinden AKP hükümetine yüklendi. Baykal, şunları söyledi:
“1999 yılında terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan yakalandıktan sonra terör bitme noktasına geldi. AKP iktidara geldikten sonra, 2003’ten sonra terör yeniden tırmanışa geçti. Bunun sebebi tutarsız politikalardır. Başbakanın adamı, şimdiki MİT Müsteşarı Hakan Fidan, PKK’nın temsilcisi ile Norveç’in başkenti Oslo’da görüşüyor. PKK temsilcisi, Hakan Fidan’a ’Size güçlük çıkartılmayacak, çıkaranlara da haddi bildirilecek. Seçim öncesinde size zorluk çıkartanların gereği yapılacak’ diyor. MİT Müsteşarı PKK temsilcisiyle protokol yaparsa, işte böyle bölgeyi ve vatandaşı PKK’ya teslim edersiniz. Bu acı manzaralar oluşur. Türkiye kaynıyor. Her gün şehit veriliyor.”
’Adalet iflas etmiştir’
Hükümetin yeni bir anayasa yapmaya çalıştığını da hatırlatan Baykal, “Şimdi ’Anayasayı değiştireceğiz’ diyorlar. Neyi değiştirecekler? Adalet, hak, hukuk iflas etmiştir. İşte Deniz Feneri örneğinde olduğu gibi. Almanya, Deniz Feneri Davası’nda, ’Asıl suçlular içinizde’ dedi. Peki kimdir bunlar? Tayyip’in dünürleri. Peki bunları basın yazıp çizebiliyor mu? Bastı cezayı patronlara, hepsi geri çekildi. Artık vatandaşın tepesi atsın, hep beraber kızalım. 2005 yılından beri vatandaşı ayağa kalkmaya çağırıyorum” dedi.

İlk kurşun
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)