Deniz Baykal: Teröre karşı nutuk atılıyor!


CHP eski genel başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, terörle mücadelede ciddi zafiyetler oluştuğunu öne sürerken, "Teröre göz yummak, bunlara karşı sadece nutuk atmak tatmin edici değil" dedi.

Kurban Bayramını Antalya’da geçiren Deniz Baykal, Gazipaşa İlçesi’nde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene, CHP Antalya milletvekilleri Gürkut Acar, Osman Kaptan, Arif Bulut, Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, CHP İl Başkanı Özer Ülken ve çok sayıda partili katıldı. Bayramlaşma sonrası partililere seslenen Baykal, AK Parti hükümetine yüklendi.
Hakkari’nin Çukurca İlçes’nde 24 askerin şehit düştüğü terör saldırısını hatırlatan Baykal, "Şehit haberleri bütün Türkiye’yi yasa boğdu. Bu bir katliam. Bir askeri birliğimiz kendi bulunduğu noktada böyle bir saldırıya maruz kalacak ve 24 şehit verecek. Olaydan sonra hatırlayacaksınız çok iddialı açıklamalar yapıldı. Başbakan çok sert konuştu. Cumhurbaşkanı intikamdan söz etti. Bunlar milletin kızgınlığını hafifletmek için söylenen sözler değildi. Bunu Türkiye konuşacak ve değerlendirecek" dedi.
Baykal, Çukurca saldırısı ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın söylemlerinin değiştiğini, daha önce açılımdan söz etmesine rağmen şimdi farklı konuştuğunu kaydetti. Başbakan Erdoğan’ın ortaya koyduğu tutarsız söylemlerin terör örgütünün işine yaradığını öne süren Baykal, tutarsızlıkların olayın ciddi bir şekilde ele alınmasını engellediğini söyledi. Türkiye’yi yönetenlerin güven veren, inandırıcı, kararlı, sebatkar bir tutum sergileyemediğini savunan Deniz Baykal, şunları söyledi:

"Bir öyle, bir böyle diyorlar. Herkes farkında, bu işler iyi götürülmüyor. Askeri birlik her saldırıya hazır bir birliktir. Ama bir saldırıda 24 şehit veriliyor. Bölgede etkinlik el değiştirmiş. Çok ciddi zafiyetler oluşmuş. Bunlara göz yumulmuş şimdi esilip savruluyor. Biz en başından beri bu konuları en doğru değerlendirmiş siyasi bir partiyiz, en doğru ayrımı yapmışız. Terör ayrı, oradaki Kürt kökenli vatandaşlarımız ayrı. Herkesin kimliği şerefidir. Ama eline silahı alıp masum insanları katletmek, askeri birliklere saldırıp, biraraya gelmiş 4 kız çocuğunu öldürmek, yolları kesmek ayrı bir şey. Bunlara göz yummak ve bunlara karşı sadece nutuk atmak tatmin edici değil. Gidişatla ilgili endişelerimiz var. Ama bugün bayram. Bayramın hakkını vermeye çalışıyoruz, kucaklaşıyoruz. Tekrar ayağa kalkmaya çalışıyoruz."

’VAN’DA ORGANİZASYON BOZUKLUĞU VAR’

Van depremine ilişkin açıklamalarda da bulunan Baykal, depremde 600’ü aşkın insanın hayatını kaybettiğini, çok sayıda insanın yaralandığını, binlerce insanın yerinden olduğunu söyledi. Baykal, "Orada ağır bir tablo var. Bütün Türkiye ayağa kalkmış TIR’larla yardım gidiyor. İki lokması olan birini göndermiş. Ama büyük bir organizasyon eksikliği var. Belediyeler birbiriyle sürtüşüyor, hükümetle belediyeler arasında sürtüşme var. ‘Yardımı ben dağıtırım, sen dağıtırsın’ kavgası yapıyorlar. Arada vatandaşlarımız perişan oluyor. Gönderilenleri görseniz koyacak yer yok. Ama bir kız çocuğu cumhurbaşkanından çorap istedi. Olacak şey değil" diye konuştu.

DHA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)