Dersim tartışması Meclis’e taşındı

AKP’li Mustafa Elitaş ile CHP’li Muharrem İnce, Hüseyin Aygün’ün “Dersim olaylarından CHP sorumlu” sözünü tartıştı. İnce, gönderilen tekzibin yayımlanmadığını ifade etti.

TBMM’de Aygün tartışması
Meclis Genel Kurulu’nda AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce arasında tartışma çıktı. AKP Elitaş, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün “Dersim” le ilgili bir gazeteye yaptığı demeci hatırlatınca CHP’li Muharrem İnce, “Arkadaşımız söz konusu gazeteye bir tekzip metni gönderdi orada ağzından böyle sözler çıkmadığını söylüyor. Gazete tekzip metni yayınlamayınca bugün MYK kendisinden savunma istedi” dedi. Elitaş ise İnce’nin bu değerlendirmesini “Arkadaşınız ya tekzip göndermedi ya siz doğru bilgi vermiyorsunuz. Savunmasını istemek yerine gazeteye dava açabilirdiniz. Ama milletvekili ben sözlerimin arkasındayım diyor” sözleriyle karşılık verdi.

Disiplin Kurulu değerlendirir
Bu arada, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, gazetecilere konuya ilişkin, “Bir milletvekilinin kişisel görüşlerinden hareketle bu temel değerlerin CHP içerisinde tartışma konusu olabileceğini düşünmek CHP’ye yapılacak en büyük haksızlıktır. Disiplin Kurulu onu değerlendirir” dedi. Öte yandan CHP Grup Başkanvekilleri, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün demecine ilişkin bildiri yayınlayan 9 milletvekilini takibe aldı. Bildiride imzası bulunan milletvekillerinden İsa Gök, “Bu partide parti tarihine, parti tüzel kişiliğine, parti ilkelerine ve Atatürk’e bağlılıktan dolayı, Atatürk’ü ve partiyi savunmaktan dolayı hiç kimse ama hiç kimse benden savunma isteyemez” dedi.

Yeniçağ
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)