Dimitris Hristofyas, 'Türkiye aklını başına toplasın'

Rum lider Dimitris Hristofyas, sorunların çözülmemesinin sebebinin, Türkiye'nin politikası olduğunu savunurken, Türkiye'nin "aklını başına toplamasını" istediklerini ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin AB dönem başkanlığını ertelenemez bir şekilde yürüteceğini anlaması gerektiğini öne sürdü.

Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas Lefkoşa'nın Rum kesiminde gerçekleştirilen Economist toplantısında yaptığı konuşmada, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin tüm Avrupa'yı ve AB menfaatlerinin tümünü temsil edecek bir başkanlık yürüteceğini belirtti.

AB Dönem Başkanlığının Güney Kıbrıs tarafından devralınmasıyla, Türkiye'yle ilgili siyasi ve diplomatik çıkmazların aşılması beklentilerine ilişkin bir soruya karşılık Hristofyas, Güney Kıbrıs'ın her an, Türkiye'yle birlikte, önlerinde duran problemleri çözmeye tam anlamıyla hazır olduğunu dile getirdi.

Sorunların çözülmemesinin veya bunların daha karmaşık hale gelmesinin sebebinin, Türkiye'nin politikası olduğunu savunan Hristofyas, Türkiye'nin, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin AB dönem başkanlığını ertelenemez bir şekilde yürüteceğini anlaması gerektiğini kaydetti.

Rum tarafı ile Türkiye ve AB ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için, o zamana kadar Türkiye'nin "aklını başına toplamasını" istediklerini ve bunun için çaba harcadıklarını dile getiren Rum lider, Türkiye'nin AB sürecini Rum tarafının durdurmadığını bunun Türkiye'nin kendi politikasının sonucu olduğunu ileri sürdü.

ANKA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)