Doğru beslenme, okulunda öğretilecek

Beslenme ve Diyet Uzmanı Çıtak: Genelde insanlar beslenmeyi bildiklerini sanıyorlar ama özünü bilmiyorlar. Kendimize dönüp beslenmenin matematiğini öğrenmeliyiz.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Simge Çıtak’ın psikolog Teri Kandiyoti ile hayata geçireceği Beslenme Okulu projesiyle topluma doğru beslenmenin yolları öğretilecek.

Simge Çıtak, Beslenme Okulu projesinin, aşırı kilolu ve uzun yıllar zayıflamak için çaba sarf etmiş psikolog Teri Kandiyoti ve kendisinin bir araya gelerek, bir çok insanın iki uçta yaşadığını fark etmesiyle başladığını söyledi.

"İnsanlar ya ölesiye diyet yapıyorlar ya da kontrolsüzce yiyorlar. Hatta bir çoğu ezbere diyet listesi yazabilir hale gelmiş" diyen Çıtak, oysa insanların gerçek ihtiyacının bir ömür boyu devam edecekleri, istediği hiçbir besinden mahrum kalmadan ve korkmadan kendi vücutlarının ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak devam ettirebilecekleri bir beslenme sistemine geçmek olduğunu belirtti.

Çıtak, bu projeyle kişinin kendi yemek yeme davranışıyla ilgili fizyolojik ve psikolojik farkındalık geliştirerek daha bilinçli beslenmeye doğru yol almasının amaçlandığını kaydetti.

Beslenme okulunun ilk aşamasının yetişkinlere yönelik planlandığını aktaran Çıtak, "Zayıf ya da şişman olması gerekmez. Çünkü herkesin beslenme bilgisine ihtiyacı var. Doğru beslenmeyi öğrenmek herkes için önemli" şeklinde konuştu.

Projenin bu ayın son haftası Eyüp Göktürk’te kendi ofisinde ve haftada bir gün 3 saat olarak başlayacağını dile getiren Çıtak, toplam 24 saatlik bir eğitim olduğunu belirtti.

-Beslenme sadece bir obezite sorunu değil-
Beslenme ve Diyet Uzmanı Çıtak, konuşmasını şöyle sürdürdü: "İnsanların içlerinde hep yediklerinden ötürü bir korku var. Benden yediklerine ilişkin onay alarak vicdanlarını rahatlatmak ister gibiler. Bu nedenle ben beslenmenin sadece bir obezite sorunu olduğunu düşünmüyorum. Obezite, buz dağının sadece görünen kısmı. Bir de görünmeyen kısmı var. Şişman olmayıp ama bilgi mağduru insanların sayısı da çok. Bize hayat boyu her şeyin eğitimi verildi. Ya beslenme eğitimi? Yaşamsal olarak en önemli şey beslenmek ama hiç kimse bize bunu anlatmıyor."

Genelde insanların beslenmeyi bildiklerini sandıklarını ama aslında özünü bilmediklerine dikkati çeken Çıtak, "Genelde insanlar beslenmeyi bildiklerini sanıyorlar ama özünü bilmiyorlar. Kendimize dönüp beslenmenin matematiğini öğrenmeliyiz. Ancak bir şeyi hayatınıza katmak için, onu bilmek yetmez. Davranışlarınızın farkına varıp, yeni bir farkındalık düzeyinde yaşamaya başlamak gerekir. Bu da bir yandan beslenmenin matematiğini öğrenmek diğer yandan kendinizi tanımakla olacaktır" şeklinde konuştu.

Çıtak, Beslenme Okuluyla kişinin neyi, nasıl yediğini ve beslenirken yaptığı seçimlerdeki bilinç düzeyini fark etmesi, beslenmesinde yeni bir bilinç düzeyine geçmesinin sağlanacağını bildirdi.

Milliyet

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)