'Dünyanın Çalışılacak En İyi Şirketleri' listesinde Microsoft birinci

Dünyanın Çalışılabilecek En İyi Yeri Microsoft

Great Place to Work adlı küresel araştırma, danışma ve eğitim firması tarafından yapılan ve ilki düzenlenen 'Dünyanın Çalışılacak En İyi Şirketleri' listesinde Microdoft birinci oldu.

Çalışanlarına güven, gurur ve arkadaşlık ortamı yaratma konusunda gerçek anlamda ciddi bir sorumluluk içinde olan şirketleri karşılaştıran araştırmaya, 45 ülkeden 5.500 'den fazla şirket katıldı.
Bu ödülü layık görülmüş olmaktan ötürü büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Microsoft Başkanı Steve Ballmer, "Çalışanlarımız ile birlikte yarattığımız kurum kültürümüz ile gurur duyuyorum. Dünya genelinde milyonlarca şirket ve milyarlarca kişi için daha iyi bir hayat sunabilmek için teknoloji alanındaki yeniliklerimizi sürdürüyoruz. Değerli çalışanlarımız ile birlikte tutkuyla oluşturduğumuz cesur fikirlerimizi hayata geçireceğimize ve odaklandığımız tüm hedeflere ulaşacağımıza gönülden inanıyorum" dedi.
Microsoft Türkiye İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Belgin Ertam ise ödül ile ilgili olarak, "Microsoft Türkiye ekibi olarak teknolojinin insan hayatını nasıl değiştirdiği ile ilgili tutkumuzun ve birlikte yarattığımız kurum kültürünün kalitesinin bu ödülle tanınması gurur vericidir" dedi.
'Dünyanın En İyi Çokuluslu Şirketi Listesi'nde yer alabilmek için firmaların en az beş defa "Ulusal En Büyük Şirket" listesinde yer alması gerekiyor.

Dikkat edilen diğer kriterler arasında dünya çapında en az 5 bin çalışanı istihdam etmek ve bunların yüzde 40'ının firmanın genel merkezinin bulunduğu ülke dışında çalışması gibi ayrıntılar da yer alıyor.

shiftdelete

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)