El Cezire hedefte


Suriye’de önceki gün silahlı grupların kurşunlarına hedef olan 9 askerin cenaze merasimi vardı. Hums şehrindeki törende özellikle Katar’dan yayın yapan El Cezire kanalı hedef alıdı. CIA ile işbirliği saptanan El Cezire, Suriye’de teröre destek vermekle suçlanıyor

Suriye’de Hums ve Hama illerinde vatani görevlerini yerine getirdikleri sırada silahlı grupların kurşunlarına hedef olarak hayatlarını kaybeden 9 Suriye askeri, Hums Askeri Hastanesinde düzenlenen resmi bir törenle son yolculuklarına uğurlandı. Suriyelilerin ‘şehit’ olarak adlandırdıkları askerlerin bayrağa sarılı cenazeleri çiçekler arasında ve avuç avuç serpilen pirinç yağmuru altında silah arkadaşlarının omuzlarında taşındığı törende ordu bandosu, şehit ve veda marşlarını çaldı.
Kimlik bilgilerine yer verilen şehitlerin isimleri ise şöyle: Süveyda’dan Astsubay Üstçavuş Hüsam Abdülgaffar Ebu Assaf, Hums’tan Polis Naci el-Ucci, Hums’tan Çavuş Yamen Abdülkerim Muhmmed, Halep’ten Çavuş Abdürrahman el-Ali, Hama’dan Uzman Çavuş Hasan Cuma Yunus, Hums’tan Onbaşı Cihat Cabir el-Curani, Lazkiye’den Onbaşı Mahmut Muhammed el-Hasan, İdlib’ten Asker Cuma el-Zeydi ve Hums’tan Polis Mustafa Yusuf Duman.

El Cezire’ye lanet
Bu arada ülkede bir başka tartışma konusunu ise Katar’dan yayın yapan El Cezire kanalının ‘dezenformasyonla” suçlanması teşkil ediyor. El Cezire, 9 yaşındaki Sari isimli çocuğun Hums şehrinde ordu tarafından öldürüldüğünü öne sürmüştü. Suriye televizyonuna konuşan çocuğun annesi, oğlunun bisküvit almak için bakkala giderken öldürüldüğünü dile getirerek, “Silahlı gruplar oğlumu hedef aldı. Askerler oarada olsaydı, oğlumu öldüremezlerdi. Asker mahallelerimizden çıktığında, bizi öldürüyorlar” dedi. Çocuğun amcası Şeyh Cemal ise doğrudan El Cezire’yi hedef alarak, “Kanalın dezenformasyon yaparak terörizmi desteklediğini, Suriye’de gençlerin akan kanının sorumlusu olduğunu, Arap Ligi’nin El Cezire’nin olayları çarpıtması ve silahlı grupların terörizmini görmesi gerektiğini” söyledi.

Esad yanlısı gösteriler sürüyor
Öte yandan, Suriye’nin içişlerine yapılan yabancı müdahaleleri ve Arap Liginin Suriye’ye ilişkin yaptırım kararlarını protesto etmek için önceki gün Haseke iline bağı Dirbasiye kentinde halk kitleleri tarafından geniş katılımlı bir miting düzenlendi.
Nüfus Dairesi önündeki meydanlara akın eden kalabalık halk kitleleri; Suriye’nin maruz kaldığı dış komployu kınadı ve bu komplonun sömürücü ellerin bölgeyi kontrollerine almayı hedeflediğini, mücadeleci Suriye’nin misyonunu baltalamak istediklerini ifade etti. Cumhurbaşkanı Esad’ın yönetimindeki kapsamlı reformlara desteklerini vurgulayan halk kitleleri, Suriye’nin içişlerine müdahale edilmesini reddeden ve kınayan pankartlar taşıdı.

Türk bayrağını yakmayın
Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, “Rica ediyorum Türk bayrağını yakmayın, çünkü Türk halkı ona çok değer veriyor” dedi. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, “Rica ediyorum Türk bayrağını yakmayın, çünkü Türk halkı ona çok değer veriyor” diye konuştu. Bir mülakatında Türkiye ile ilgili soruları cevaplayan Esad, Türkiye’de bazılarının Osmanlı İmparatorluğu hayalini kurduğunu, ancak bunun imkansız olduğunu söyledi. Suriye’deki ordudan ayrılmalar konusunda da ordudan onlarca kişinin firar ettiğinin ve bütün ordularda bunun gibi olayların olduğunun altını çizdi.

YeniMesaj

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)