Eminağaoğlu: “Hukuk devletini korumak için, ÖGM’ler kaldırılmalıdır.”


YARGI-SEN Başkanı Ömer Faruk EMİNAĞAOĞLU Özel Görevli Mahkemelerin hukukun üstünlüğünün yargı eliyle ihlal edildiği organlar haline dönüştürüldüğünü yazdı..

“Adil yargılanma koşullarının sağlanamaması nedeniyle, faaliyetleri hukuk devleti için her zaman tehlike oluşturan ve Fransa’da varlıkları elli yıl önce “hukuki sapıklık” olarak nitelenen, ülkemizde ise 2005 yılında yürürlüğe giren CMY’nin 250 nci madde ile kurulan Özel Görevli Mahkemeler (ÖGM), hukukun üstünlüğünün yargı eliyle ihlal edildiği organlar haline dönüşmüştür.

ÖGM’lerin hukuk devletine aykırılığı o boyuta varmıştır ki, artık bu mahkemelerdeki yargıç ve savcıların iş ve işlemlerini, savunma mesleğini yerine getirirken eleştirmek bile suç olarak nitelenir olmuştur. İlhan Cihaner’in Erzurum Özel Görevli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada savunma görevini yürüten Avukat Turgut Kazan hakkında, bu bağlamda Terörle Mücadele Yasası’nı ihlal ettiği gerekçesi ile dava açılması, aykırılığın ulaştığı boyutu ve özgür savunma koşullarının bu mahkemelerde nasıl ortadan kalktığını, başka hiçbir örneğe gerek bırakmadan açıkça göstermektedir. Bu nedenle, hukuk devletinin varlığı için ÖGM’ler bir an önce kaldırılmalıdır.”
İLK KURŞUN
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)