Erdoğan çağrı yaptı:"Silahı bırak, Meclis'e gel"

Başbakan Tayyip Erdoğan bölücü teröristlere davetiye çıkardı: Silah bırakılırsa birçok şey olumlu yönde gelişir. Olay siyasetse yeri parlamentodur. Gelir, herkes işin mücadelesini orada verir.
Asimilasyonu bitirdik!
Sultanahmet Camii’nde kıldığı bayram namazının ardından çok önemli açıklamalar yapan Başbakan Erdoğan, Kürtlere yönelik “ret, inkar ve asimilasyon” politikalarını sıfır noktasına getirdiklerini belirterek, terör örgütünü ‘silah bırakma’ya çağırdı.
TC vatandaşlığı iyidir
ErdoĞan, “Silah bırakması gereken birileri varsa bunlar terörist gruplardır. Olay siyasetse yeri parlamentodur. Gelir, herkes mücadelesini orada verir. Kazanılacak haklar varsa orada dile getirilir ve bu hakların gereği de orada zaten verilir” dedi.

Kuzey Irak mesajı
Başbakan Erdoğan, bayram namazı çıkışı sonrası Kuzey Irak mesajı verdi: Türkiye’nin orada bir sıkıntısı var. Yerel yönetimden mücadele etmesini bekliyoruz. Müşterek de olabilir. Yoksa gerekeni biz yaparız!

Başbakan anayasanın 66. maddesine kancayı taktı
Erdoğan, bayram namazı çıkışında yine siyaset konuştu: Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i bu ülkenin gerçeği. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı kimseyi rahatsız etmemeli.
Başbakan Tayyip Erdoğan, bayramın ilk gününde Anayasa’nın 66. maddesini hedef aldı. Türk kelimesine vurgu yapan ve Türk vatandaşlığını tarif eden 66. maddeyi yok sayan Erdoğan, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı kimseyi rahatsız etmemelidir” dedi. Erdoğan, Bayram namazını Sultanahmet Camii’nde kıldıktan sonra vatandaşlarla bayramlaştı, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Basın mensuplarının Irak’ın kuzeyindeki kukla Kürt devletinin başkanı Mesud Barzani ile yaptığı görüşmeyi anımsatması üzerine Erdoğan, “Kuzey Irak yerel yönetimi terör örgütüne karşı mücadeleyi verebilecekse biz kendilerinden bunu bekliyoruz. Aksi taktirde tabi biz kendimiz gerekli olanı yapmak durumundayız” diye konuştu. Erdoğan şöyle devam etti:

Silahı bırak Meclis’e gel
“Bir defa hiçbir zaman Türkiye Cumhuriyeti devletinin Türkiye’de kalkıp da kendisine paralel bir devlet anlayışına KCK gibi müsaade etmesi mümkün değil. Böyle bir şeyi kimse bizden beklemesin. Kimse bizim güvenlik güçlerimizin silah bırakmasını da bizden beklemesin. Çünkü güvenlik güçlerinin bir defa silahı kendi enstrümanıdır adeta. Onu bırakması söz konusu olamaz. Silah bırakması gereken birileri varsa bunlar terörist gruplardır. Silahın bırakılması halinde de birçok şeyin olumlu istikamette gelişeceğini de rahatlıkla söyleyebilirim. Bunun için de eğer Olay siyasetse bunun yeri de parlamentodur. Parlamentoda gelir herkes bu işin mücadelesini orada verir. Kazanılacak haklar varsa orada dile getirilir ve bu hakların gereği de orada zaten verilir.”

“Etnik farklılık zenginliğimiz”
İktidarları döneminde ret politikalarını tamamen ortadan kaldırdıklarını belirten Erdoğan son olarak şunları söyledi: “İnkar politikalarını ortadan kaldırdık, Asimilasyon politikalarına karşı da iktidarımız çok büyük mücadeleler vermek suretiyle bir defa bunu da adeta sıfırlama noktasına gelmiştir. Hiçbir zaman bu ülkede Kürt gerçeğini benim halkım görmemezlikten gelmedi. Bu ülkede benim Türk vatandaşım ne denli bir gerçekse bir vakaysa aynı şekilde Kürt vatandaşım da... Bu farklılıklar bizim zenginliğimizdir. Ben etnik unsurların farklılığını hiçbir zaman birbirimize bir düşmanlık nedeni olarak asla görmedik göremeyiz. Bir zenginlik olarak görüyoruz görmeliyiz ve geleceğe de böyle girmeliyiz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı da kimseyi rahatsız etmemelidir, olayın aslı budur.”

Yeniçağ
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)