Erdoğan, Cumhuriyet'e kin kustu

Tayyip Erdoğan’ın sürdürdüğü “Dersim” saldırısı büyük tepki çekti. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, “Başbakan Cumhuriyet’e savaş açtı, kin ve öfke saçtı. Bölücülüğün tohumlarını ekti. Sıra Atatürk Havalimanı’nın adının değiştirilmesine gelirse şaşırmayacağım” dedi.

Kinini, öfkesini saçtı
AKP Genel Başkanı ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın sürdürdüğü “Dersim” saldırısı büyük tepki çekti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Sayın Başbakanının kesinlikle ama kesinlikle bilgilendirilmesi lazım, kesinlikle ama kesinlikle bir psikoloğa görünmesi lazım” derken, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de “Başbakan cumhuriyete savaş açtı, kin ve öfke saçtı” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu konuyla ilgili soruları yanıtlarken şunları söyledi: “Bir başbakanın görevi toplumda sevgiyi egemen kılmaktır. Toplumun kaynaşmasına katkı vermektir. Sayın Başbakan topluma kin ve nefret tohumları ekti. Çok ağır ifadeler. Ben kendisini dinlerken ’acaba Türkiye Cumhuriyetine düşman bir kişiyi mi dinliyorum?’diye kaygıya kapıldım. Nasıl olur da bir ülkenin başbakanı kendi yurttaşları arasında ayrım yapar. Kin ve nefret tohumları eker. Ben merak ediyorum. Bundan sonraki adımı ne olacak acaba. Sayın Başbakanının kesinlikle ama kesinlikle bilgilendirilmesi lazım, kesinlikle ama kesinlikle bir psikoloğa görünmesi lazım.”
Hamzaçebi ise “Başbakan Cumhuriyet’e savaş açmıştır, sıra Atatürk’e gelecektir.Bütün isyancılar Başbakan’ın gözünde mağdurdur. Başbakan ucuz siyaset yapıyor” diye konuştu. Hamzaçebi, bedelli tasarısını açıklayarak milletten tepki gören Erdoğan’ın bu lekeyi gölgelemek için Dersim çıkışı yaptığını ifade etti. Gürsel Tekin de “Başbakanı tebrik ediyorum. Dili, üslubu ve açıklamasıyla memleketimizin ve milletimizin birliğinin temeline dinamit koymuştur. Herkesi birbirine düşman etmeyi, birbirine düşürecek yolu açmayı başarmıştır. Sayesinde tarihimizi de öğrendik. Geriye söylenecek ne kaldı? Başbakanın bir sonraki adımı nedir? Bu kampanyanın nihai amacı nedir?” diye sordu.

Yeniçağ
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)