Erkek şiddetine erkek protestosu

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü” nedeniyle İstanbul’da düzenlenen etkinliklerde kadın cinayetleri protesto edildi.

Kadına yönelik şiddete karşı bu yıl erkekler de sesini yükseltti.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün öncülüğünde erkeklerin katılımı ile Şişli-Osmanbey arasında yürüyüş düzenlendi. Çok sayıda sanatçının destek verdiği yürüyüşte “Şiddeti yaratan biziz, şiddeti biz durduracağız”, “Cinsiyetimiz farklı olsa da gözyaşlarımız aynı” pankart ve dövizleri taşındı. Şişli Meydanı’nda başlayan ve Osmanbey’deki Atatürk Evi Müzesi önünde son bulan yürüyüşe Oktay Kaynarca, Gani Müjde, Ali Gündoğdu, Sümer Ezgü, Süheyl Uygur, Behzat Uygur, Enis Fosforoğlu, Murat Serezli, Metin Uca, Mithat Bereket, Yalçın Çakır ve Ekrem Ataer’in de aralarında bulunduğu çok sayıda ünlü isim katıldı. Kadınlar da alkışlarla destek verdi. Sarıgül, kadına yönelik şiddetin son bulması çağrısı yaptı.

İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB) ve İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi ortak açıklama yaptı. İKKB Başkanı Nazan Moroğlu, son 6 ayda 26 bin kadının şiddete uğradığını, son 180 günde ise 130 kadının cinayete kurban gittiğine işaret ederek, bu sorunun sadece kadınların mücadelesi ile çözülemeyeceğini söyledi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi de “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Ellerimizi ve Yüreklerimizi Birleştirelim” çağrısıyla Galatasaray Lisesi önünde bir araya geldi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun Galatasaray Lisesi önünden Taksim Meydanı’na yaptığı yürüyüşe de dizi ve sinema oyuncuları Nur Sürer, Beren Saat, Esra Dermancıoğlu, Neslihan Acar ve Ayten Uncuoğlu destek verdi. Eylemciler, koruma verilmeyen ve cinayete kurban giden kadınların fotoğraflarını taşıdı.

Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)