Ey İzmir! Sizin Tahrir Meydanı'nız Yok Mudur?

Desem ki size Cumhuriyet Meydanı’nda toplanın, AKP Hükümeti ve AKP Hukuku ne amaçla toplanmış olduğumuzu anlamaz, ama bizim amacımız onlara anlatmak, yaptıkları zulme karşı tepkimizin ne olacağını onlara göstermek, gücümüzü göstermek, bu yüzden soruyorum “sizde Tahrir Meydanı yok mu” diye…
Haberi duyduğumuzda çılgına döndük, bakın şu alçak habere, bir bakın: “İZMİR Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik olarak yapılan ikinci dalga operasyonda 42 kişi gözaltına alındı…” “…İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro Amirliği ekipleri bugün sabah saatlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik, belediye şirketleri ağırlıklı olmak üzere kapsamlı bir operasyon gerçekleştirdi…”
Yine “Dalga dalga” operasyon…
Ne oluyor be kardeşim ne oluyor! Ne operasyonu, ne dalgası!
Burası İzmir! Burası Büyükşehir Belediyesi, halkın yeri!
Kimsenin kaçtığı yok, göçtüğü yok, ne dalgası, ne operasyonudur bu!
Biz bu “Dalga Dalga Operasyonu” bir Kurtuluş Savaşı’mızda görmüştük, dalga dalga operasyon deyip işgale karşı direnenlere İngilizler ve işbirlikçileri saldırmış ve Malta’ya sürmüşlerdi.
Ardından bir de “kod Adı Ergenekon”da görmüştük. Aynı şekilde dalga dalga operasyon denilerek emekli komutanlar, muvazzaf komutanlar, profesörler, gazeteciler, siyasiler, aydınlar kısacası Anadolu’daki bağımsız Türk varlığı, vatanı, bayrağı ve Cumhuriyeti’ni savunanlara karşı yapılan hak ve hukuk işgalinde görmüştük.
Şimdi ise İzmir halkının temsilcisi olan belediyede görüyoruz, AKP siyaseti ve Hukuku saldırıyor İzmir’e, dalga dalga operasyon diyerek…
Operasyon belediyeye ama asıl saldırı halka, ASIL SALDIRI HALKIMIZA, BİZE! Amaçları: Korkutmak, Sindirmek, Yıldırmak, Susturmak… Ama bu AKP SİYASETİ VE HUKUKU YANLIŞ ATA OYNADI, BURASI İZMİR, İŞGALE İLK KURŞUN’UN ATILDIĞI YER, İŞGALİN EZİLDİĞİ YER, başka yere benzemez, kutsal Anadolu’nun kutsal gücü İzmir! Bu kutsal topraklarımızda işgale karşı direnişin sembolü İzmir, direnişin zaferle sonuçlandığı yer İzmir! Bu kutsal topraklarımızda ihanet ve işgaller tutmaz, tutmadı, tutmayacak!
İhalelerde yolsuzluk ise bunun adı gidin Kayseri’ye, gidin İstanbul’a, gidin Ankara’ya, İzmir’e değil!
Hırsızlık ise bunun adı gidin Erdoğan’a, oğluna gidin, öne futbol sahasında yaptığı ve İtalyan Berlusconi’yi ağırladığı düğüne gidin, Erdoğan’ın gemilerine gidin, elmas tüccarlarına gidin, İzmir’e değil!
Ahlaksızlıksa bunun adı, gidin Ofer’e, Ofer’le görüşenlere ve milletin kaynaklarını satanlara gidin, İzmir’e değil!
İhanetse bunun adı, gidin Kıbrıs’taki Rumları AB’ye üye yapan anlaşmayı imzalayanlara, İsviçre’de Ermenilerle masaya oturanlara, Barzani’ye kırmızı halı serdirenlere, Habur’da evlatlarımızın katillerini davul zurnayla karşılatanlara gidin, asla İzmir’e değil!
İzmir demek; işgale, baskıya, zulme, ihanete direniş demektir, bu direnişi yıkmaya bunların gücü yetmez! Açın Türk tarihini okuyun, bunların gücü bize yetmez!
İzmir demek; Atatürk demektir, Cumhuriyet demektir, Türk Bayrağı demektir, bu gücü ve değerleri yıkmaya bunların gücü yetmez!
Ey İzmir! Birleşin!
Ey İzmir! Toplanın!
Ey İzmir! Meydanlara çıkın meydanlara, bu baskı ve zulme izin vermeyin!
Mısırlılar Tahrir meydanına çıkıyor, siz Cumhuriyet Meydanı’na, Atatürk Meydanı’na çıkın!
Siz İzmir, her zaman Cumhuriyet’e sahip çıktınız, her zaman vatana sahip çıktınız, her zaman İzmir’e sahip çıktınız ancak gün; sadece İzmir değil, gün; tüm Anadolu ve Trakya’ya, yani vatan ve cumhuriyete topyekûn sahip çıkma günüdür!
Türk Milleti sizi izliyor Ey İzmir, sizi izliyor!
Bugün, yarın, öbür gün, her gün Cumhuriyet Meydanı’nda yakacağınız özgürlük ve bağımsızlık ateşi, dalga dalga Anadolu ve Trakya’ya yayılacak, nasıl ki İlk Kurşun’la ışık tuttuğunuz Anadolu uyanışa geçmiş ise, sizin demokratik sistemde göstereceğiniz tepki, sizin birliğiniz, sizin gücünüz dalga dalga yayılacaktır.
Tarihi bir göreviniz var ey İzmir! Çıkın Cumhuriyet Meydanı’na!

Sizin vereceğiniz bu işaret belki de İkinci bir Kurtuluş Savaşı’nın bir kıvılcımı olacaktır, tıpkı Hasan Tahsin’in İlk Kurşun’u gibi…

Erdal Sarızeybek

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)