Faili meçhul cinayetin olmadığı tek il Konya

8 yıldır faili meçhul cinayetin olmadığı Konya'da 11 ayda 23 cinayet işlendi.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından şehirde meydana gelebilecek cinayet, yaralama, yağma ve benzeri suçların önüne geçebilmek için önleyici tedbirler alınması, olayların düşmesinde önemli bir rol oynuyor. Konya kent merkezinde 2003 yılında 42, 2004'te 30, 2005'te 27, 2006'da 25, 2007'de 29, 2008'de 21, 2009'da 18, 2010 yılında 20 cinayet işlenmişti.

11 AYDA 23 CİNAYET İŞLENDİ
2011 yılının 11 ayında ise şehir merkezinde 23 cinayet işlendi. 2003 yılından bu tarafa bütün cinayetlerin çözüldüğü gibi 2011 yılının ilk 11 ayında meydana gelen 23 cinayet de cinayet bürosu dedektifleri tarafından aydınlatıldı.

EN SON KATİL ANNE VE KIZ
22 Temmuz 2011 tarihinde merkez Meram ilçesi Uluırmak Mahallesi Maraş Caddesi'ne yakın bir yerdeki boş arazide kafasına vurulduktan sonra boğularak öldürülen 26 yaşındaki Yakup Kamacihan'ın çıplak halde cesedi bulunmuş ve Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri araştırmalara başlamıştı. 4 ay süren araştırma sonunda Konya'daki evlerini satarak Ankara'ya yerleşen anne Muazzez K. (54) ile kızı Gülcan K. (21) cinayeti işledikleri gerekçesiyle, 3 kadın ise olayı bilerek gizledikleri iddiasıyla yakalanmıştı. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden anne ve kız cinayetten tutuklanmıştı.

MAKYAJLA CİNAYET AYDINLATILDI
25 Aralık 2010 tarihinde merkez Selçuklu ilçesi Ardıçlı Mahallesi Ardıçlı Göleti'nin kenarında avcılar, yanmış bir ceset bularak durumu polise haber vermişti. Polis 3 ay süren araştırmasında yanmış cesedin kimliğine cesede uyguladığı makyaj ve photoshop ile ulaşmıştı. Cesedin Fatma Yazan'a ait olduğunun ortaya çıkmasının ardından 30 Mart 2011 tarihinde cinayeti işlediği belirlenen zanlılar Ramazan A. ile Halil T. dedektifler tarafından yakalanmıştı.

HİJYEN MASKELİ SERİ KATİLİ YAKALADILAR
25 Ağustos 2011 tarihinde Konya'nın Akşehir ilçesine bağlı kasabalarla Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesine bağlı kasabalarda peş peşe işlenen cinayetlerin ardından, Konya Cinayet Bürosu dedektifleri harekete geçmişti. Dedektifler, Hatay'ın İskenderun ilçesinden Konya'nın Akşehir ilçesine 2 ay önce gelen 30 yaşındaki Erhan G'nin yüzüne hijyen maskesi takarak cinayetleri işlediğini belirlemişti. Dedektifler tarafından yakalanan zanlı, Hacer Rahimova, Yakup Okumuş, Türkan Sorgun ile Gökhan Keser'i öldürdüğünü kabul etmiş, Arife Korkmaz'ı öldürmediğini söylemişti.

YAŞLI KADIN CİNAYETİNİN KATİLİ TEMİZLİKÇİ ÇIKTI
14 Haziran 2010 tarihinde Seydişehir ilçesi Seyit Harun Mahallesi 10607 Sokak'taki iki katlı evin birinci katında yalnız yaşayan 73 yaşındaki Saliha Uçar, elleri ve ayakları başörtüsü ile bağlandıktan sonra boğularak öldürülmüştü. Olaydan sonra Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu Amirliği ekipleri 1,5 yıl süren bir çalışma yaptı. Çalışmalar sonrasında Uçar'ın katil zanlısının eve gelen temizlikçi Kamile Ç. ile sevgilisi Orhan Ö. ile Ömer U'nun olduğunu tespit etmişti. 1 Ekim 2011 tarihinde çalışmasını tamamlayan ekipler, 3 şüpheliyi de yakalayarak adalete teslim etmişti.

Konya kent merkezinin yanı sıra Akşehir, Seydişehir ve Beyşehir gibi ilçelerinde yaşanan faili meçhul cinayetler ve kayıp başvurularını da inceleyen dedektifler, 8 kayıp olayının cinayet olduğunu da ortaya çıkartmıştı. 22 polis memurunun görev yaptığı Konya Cinayet Büro Amirliği'ni Emniyet Amiri Talat Aslan yönetirken, yardımcılığını Komiser Ali Akan yapıyor.

Ensonhaber
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)