Gaflarıyla tanınan İdris Naim Şahin, Gomünistmiş bunlar!


Gaflarıyla tanınan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, bu kez "KCK Operasyonu"nda tutuklanan Prof. Dr. Büşra Ersanlı'yla ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.

Ersanlı'nun tutuklanmasını ilginç gerekçelerle savunan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Profesör hanımefendinin 80 öncesi gençlik yıllarına bakın. Akrabalarının kim olduğunu, eniştesinin tutuklu olduğunu göreceksiniz" dedi.

Meclis Genel Kurulu'nda konuşan Şahin'in gaflarla dolu konuşması şöyle: “Bir profesör tutuklanır mı? Bir kadın tutuklanır mı?’ Ben cevap veriyorum; kadın olduğu için tutuklanmıyor, profesör olduğu için tutuklanmıyor. ‘Dersimiz siyaset, konumuz ayaklanma’ eğitimini yapıyorsa birisi, yapmaya devam ediyorsa, Büşra Ersanlı profesör hanımefendinin 80 öncesi gençlik yıllarına bir yolculuk yapmanızı tavsiye ederim. Hangi suçtan, hangi komünizan faaliyetten mahkum olduğunu, cezaevinde yattığını, akrabalarının kim olduğunu, eniştesinin bu ülkede bir başka faaliyetten tutuklu olduğunu, bir başka sevdanın yolcusu olduğunu araştırırsanız görürsünüz. İsim vermek istemiyorum. Bu yapı Türkiye’de gerçekten önemli ve ciddi bir yapıdır. Bu yapı bir kandırmaca, bir zorba yapıdır, bir zulüm yapısıdır. Daha önce bu bölgede feodal bir yapı vardı; ağalar vardı, şeyhler vardı. Onların yerini, onların rolünü bir başka feodal yapı kaptı, komünizan bir feodal yapı kaptı. Bir esaret zinciri, bir de saadet zinciri var orada.”

ŞAHİN NELER DEMİŞ NELER

İdris Naim Şahin, kamuoyunda "Gafçı Bakan" olarak anılıyor.

İşte Şahin'in gaflarla dolu geçmişi:

- "Kürt sorunu diyorlar. Sorun, sorun nedir yani? Ben arıyorum, sorunu bulamıyorum."

- "Ankara Savcılığının, intikal eden ön bilgilere göre, 3 adet maalesef vatandaşımızın patlamadan dolayı can kaybına maruz kaldığı bilgisi var elimizde." (Ankara Kızılay'daki bombalı saldırının ardından yaşamını yitiren yurttaşları "adet"le anlattı.)

- "Görevlilerimiz sürekli karada hareket halindeler. Kara harekâtından kasıt, sınır ötesi bir kara harekâtı ise o tabii ki ayrı bir konu. Onun değerlendirmesi devam ediyor. Ama bizim kendi sınırlarımız dâhilinde kara harekâtımız, karadan kontrol, karadan suç ve suçlularla mücadelemiz devam ediyor. Sınır ötesi harekât da havadan olduğu gibi karadan da sınır komşumuz ülkeyle yapılan görüşmelere bağlı olarak her an yapılabilir." (Şahin'in bu açıklamasını Başbakan sürç-i lisan etmiş diyerek düzeltti)

- "Bedel ağır ödendi. Bu bedeli yok sayamayız. Bu bedel çocuk oyuncağı değil. Bu işin şakası olmaz. Bu işin ciddisi de olamaz, hiçbir şeyi olamaz." (Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ordu Şubesi ziyaretindeki konuşması)

- Şahin, çadırkenti gezerken bir depremzedenin "Tatlı da geldi bugün" sözleri üzerine, "Ne tatlısı" diye sordu. Şahin, "Tulumba, baklava, bülbül yuvası" cevabı üzerine Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'e dönerek "Sayın Başkanım yani biz de bir çadırla burada bir mekan tutalım" dedi. Şahin, bir başka çadırın önünde de "Koskocaman sarayda oturuyorsunuz hiç gel dediğiniz yok" ifadelerini kullandı.

Vatan
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)