Gençlere yönelik korkutan araştırma

Avustralya'da yapılan bir araştırma çoğu kız 12 gençten birinin kendisine zarar verdiğini ortaya koydu. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre ise her yıl bir milyon kişi intihar ediyor. Son 45 yılda dünyada intihar sayısı yüzde 60 oranında arttı.

Melbourne'daki Murdoch Çocuk Araştırma Enstitüsü Genç Sağlığı Merkezi ve King's College Londra Psikiyatri Enstitüsünün yaptığı araştırmada, Avustralya'da 1992'den 2008 yılları arasında 1802 genç, 15'ten 29 yaşına kadar incelendi.

Sonuçları Lancet dergisinde yayımlanan araştırmada, gençlerin yüzde 8'ine tekabül eden 149'unun kendilerine zarar verdiği, kendilerine zarar veren kızların sayısının erkeklerden fazla olduğu görüldü. Kendisine zarar veren kızların oranı yüzde 10 iken, erkekler yüzde 6 oranında çıktı.

Öte yandan, genç bir yetişkin olduklarında kendilerine zarar verenlerin sayısının önemli ölçüde düştüğü, 29 yaşına geldiklerinde katılımcıların yüzde birinden azının kendilerine zarar verdiklerini söyledikleri kaydedildi.

Araştırma ekibinin lideri George Patton, bulguların, gençler 13 ila 19 yaşlarının ortalarına geldiklerinde ortaya çıkan "savunmasızlık penceresini" gözler önüne serdiğini ifade ederken, ekip kendisine zarar veren gençlerin çoğunlukla tedavi edilmeden çözülemeyecek akıl sağlığı sorunları bulunduğuna dikkati çekti.

Gençlerin çoğunlukla bir yerlerini keserek ya da yakarak kendilerine zarar vermesinin, küresel bir sağlık sorunu olduğu biliniyor. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, her yıl bir milyon kişi intihar ediyor. Son 45 yılda dünyada intihar sayısı yüzde 60 oranında arttı.


AA

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)