Gül'den İngilizlere: Güneş doğudan yükseliyor

İngiltere'nin önde gelen firmalarının üst düzey yetkililerine seslenen Cumhurbaşkanı Gül, 'dünyanın parlayan yıldızı Türkiye' ve 'Güneş doğudan yükseliyor' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İngiltere'ye gerçekleştirdiği ziyaretin ikinci gününde, bu ülkenin önde gelen firmalarının üst yöneticilerinin de katıldığı bir toplantıda konuştu.

İngilzce yaptığı konuşmada, İngiliz iş çevrelerini Türkiye'de yatırım yapmaya davet eden Gül, "Dünyanın parlayan yıldızı olan Türkiye, Avrasya'nın yükselen hilali'' dedi.

Gül, ''Güneş doğudan yükseliyor ve batıya doğru geliyor'' ifadesini kullandı.

Gül, İngiliz Sanayi Odaları Konfederasyonu Genel Kurulu'na hitaben, küresel ekonominin durumu, Türkiye'nin ekonomik gelişimi ve Türkiye ile İngiltere arasındaki ekonomik ilişkileri değerlendirdiği İngilizce konuşmasında şöyle konuştu:

''Ülkemizde İngiltere'den yeni yatırımcılar görmek isteriz. Türk firmalarının da İngiltere'deki yatırımlarını artırmaları için teşvik ediyorum. Büyümeyi ve yeni iş alanları yaratmayı teşvik etmeliyiz. Ekonomik güçlükleri aşmanın en önemli yolu ülkelerimiz arasındaki iş bağlarını güçlendirmektir. Buna ulaşmak için her türlü imkan, güçlü siyasi irade, potansiyel, yatırım ortamı ve güçlü bir özel sektörümüz var.

Dünya ekonomisinde geçmişte birçok yükselen yıldız, güneş ve kaplanlar gördük. Şimdi dünyanın parlayan yıldızı olan Türkiye, Avrasya'nın yükselen hilali. Bu çerçevede İngilizleri Türkiye'de iş imkanlarını keşfetmeye davet ediyorum.''

"GÜNEŞ DOĞUDAN YÜKSELİYOR"
Konuşmanın ardından Konfederasyon Başkanı Roger Carr'a, ''Umarım parlak bir gelecek tablosu çizebilmişimdir çünkü hava bulutlu'' diyen Gül, Türkiye'nin ekonomik durumunu ima ederek, ''Güneş doğudan yükseliyor ve batıya doğru geliyor'' ifadesini kullandı.

Toplantıya Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da katıldı.

ntvmsnbc
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)