Gül'den isteği yürekleri sızlattı, “Çorabım yok Cumhurbaşkanım”


Kurban Bayramı’nın ilk gününde Van’daki depremzedeleri ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül yapılan çalışmaları izledi, vatandaşın dertlerini dinledi. Bu arada küçük bir kız çocuğu “Çorabım yok Cumhurbaşkanım” deyince duygusal anlar yaşandı. Gül, bu masum istek için hemen ilgililere talimat verdi.

Depremzede çocuktan yürek sızlatan istek!
Van’a giden Abdullah, Gül’e, bir kız çocuğu “Çorabım yok Cumhurbaşkanım” dedi. Çocuğun bu sözleri yürekleri sızlatırken, Gül de kız çocuğuna çorap verilmesini istedi.

Van’da 23 Ekim günü meydana gelen ve 604 kişinin ölümüne neden olan Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kurban Bayramı’nın ilk günü Van’a gitti. Abdullah Gül, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, HSP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ve Van Valisi Münir Karaloğlu ile birlikte Ulu Cami’de bayram namazı kıldı. Bayram namazının ardından Kızılay tarafından kurulan Mevlana Evleri’ne geçen Gül, bazı depremzedelerin yazılı taleplerini alarak Cumhurbaşkanlığı görevlilerine verdi. Bu sırada Cumhurbaşkanlığı yetkilileri de vatandaşların dile getirdiği talepleri not etti. Gül, Mevlana Evleri’nin küçük olmasından yakınan depremzedelere banyo ve tuvaleti olan daha büyük barınakların yakın zamanda gönderileceği haberini verdi.

Duygusal anlar
Abdullah Gül, Mevlana Evleri’ni gezerken yakından ilgilendiği çocuklarla hatıra fotoğrafı da çektirdi. Bu sırada küçük bir depremzede kız çocuğu, Gül’e, “Çorabım yok Cumhurbaşkanım” dedi. Çocuğun bu sözleri yürekleri sızlatırken, Gül de kız çocuğuna çorap verilmesini istedi. Cumhurbaşkanı Gül’ün korumaları, depremzede çocuklara 10’ar lira bayram harçlığı dağıttı.

Bir günde giderilmez
Engelli 2 çocuğunun sağlık giderlerinin yüksek olduğunu ve kendisinin de işsiz olduğunu ifade eden bir babanın iş talebi de Gül’ün talimatı üzerine yetkililer tarafından not alındı. Gül, ziyareti sırasında, gazetecilere yaptığı açıklamada, deprem felaketinin ardından bazı eksiklikler bulunduğunu da belirterek, “Bunlar bir günde giderilemez. Planlı, programlı bir şekilde bunların üstesinden gelinecek” dedi. Gül daha sonra merkeze bağlı Gedikbulak köyüne geçti. Depremde yıkılan Gedikbulak İlköğretim Okulunun enkazında da incelemelerde bulunan Gül, Van Valisi Münir Karaloğlu ve köy muhtarından bilgi aldı. Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Gül, “Bakınca insanın aklı almıyor. Bir köy yerinde 3 katlı okul ne demek? Niye yaygın bir okul olmasın. Bütün bunların ders olması gerekir” dedi.

Yeniçağ
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)