Gül'den N.Ç. yorumu

Cumhurbaşkanı Gül, N.Ç. davasıyla ilgili, "Gencecik bir çocuğumuzun başına gelenlerle ilgili cezanın indirilmesini onaylayan karar, beni de derinden rahatsız etti" dedi. Gül maaşıyla ilgili tartışmalara da açıklık getirdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Twitter'da gündemi sarsan N.Ç. davasına ilişkin görüşlerini yazdı. Gül, N.Ç. kararıyla ilgili "Herkese merhaba. Son günlerde bana en çok yazılan bazı konulara ilişkin görüşlerimi paylaşmak istiyorum. Yargıya intikal etmiş meseleler hakkında yönlendirici bir beyanda bulunmamaya özen gösteriyorum. Ancak bu, toplumsal olarak vicdanımızı rahatsız eden bazı olaylara ilişkin yorumda bulunmama engel değil. Gencecik bir çocuğumuzun başına gelenlerle ilgili cezanın indirilmesini onaylayan karar, beni de derinden rahatsız etti. Bildiğim kadarıyla yargılama süreci bitmemiş; hâlâ itiraz imkânı var. Kamu vicdanını teskin edecek bir sonuç çıkmasını ümit ediyorum" ifadesini kullandı.

Maaş tartışması

Gül, maaşıyla ilgili tartımalara da "Son günlerde bana en çok gelen sorulardan bir diğeri de, maaşımla ilgili bazı sorular. Bu sorular esasen, Cumhurbaşkanı maaşıyla ilgili doğru olmayan bazı haberlerden kaynaklanıyor. Zira bu haberler, bilerek veya bilmeyerek, vergiler düşülmemiş brüt maaşı net maaşmış gibi yansıtıyorlar. Herkesin bilmesini isterim: Vergiler düşüldükten sonraki net Cumhurbaşkanı maaşı haberlerde geçen rakamın neredeyse yarısı. Maaş meselesine değinmişken, Van depremi sonrası başlatılan güzel bir kampanyaya da katıldığımı ilan edeyim. Pek çok sorumlu siyasetçinin katıldığı “Bir Maaşım Van'a” kampanyasına ben de bir maaşımı vererek katılıyorum." diyerek açıklık getirdi.

Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)