Gürsel Tekin, 'Atalay'ın istifası için 4 bini aşkın imza topladık'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, eski İçişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın istifaya çağrılmasına ilişkin 4 bini aşkın imza toplandığını belirtti.

Tekin, CHP İstanbul Gençlik Kollarının İstiklal Caddesi'nde kurduğu halk çadırını ziyaret etti. Burada konuşan Tekin, geçen hafta CHP Gençlik Kollarının, Türkiye'nin birçok noktasında kurulan çadırlarda, Deniz Feneri e.V. bağlantılı soruşturmayla ilgili toplumu duyarlı olmaya çağırdıklarını söyledi.

''Eski İçişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın istifaya çağrılmasına ilişkin 4 bini aşkın imza toplandı'' diyen Tekin, gelecek günlerde bu sayının, milyonun üstüne çıkmasını beklediklerini ifade etti. Tekin, bu sorunun, parlamentoda yeniden ele alınabilmesi için çalıştıklarını söyledi.

Tekin, ''soruşturmanın açılmaması için uzun süre direnç gösterildiğini'' ileri sürerek, şunları anlattı:

''Yargılanan sanıklarla eski İçişleri Bakanlığının ortaklığı ortada. Asıl sorgulanması gereken Adalet Bakanı'nı kim aradı? Perşembe günü hangi üst düzey yetkili, 'Halen bu savcılar orada mı' dedi mi, demedi mi? Perşembe günü telefon açılıyor, cuma günü 3 savcı görevinden alınmak zorunda kalınıyor.


En son Bülent Arınç Bey de isyan etmek zorunda kaldı. Deniz Feneri'nde vicdanına sığmayan bu olaylardan dolayı Sayın Arınç, AKP'de ilk duyarlılığı göstermiştir. Deniz Feneri'nin sanıkları dışarda, neyle yargılandıkları belli olmayan gazeteciler, siyasetçiler, bilim adamlarının içerde olması Bülent Arınç'ı da isyan ettirmiştir.


Binlerce insanın neden gözaltında olduğunu, niçin yargılandığını, millet iradesiyle seçilen milletvekillerinin cezaevlerinde niçin olduğunu ne siyasetçiler ne de hukuk adamları açıklayabiliyor. Cevabı net, iktidar baskısıyla bu insanlar cezaevlerinde yatıyor. Herkes çoluğu çocuğuyla bayramlaşırken, bu insanlar, dört duvar arasında niçin yattıklarını bilmeden yatıyorlar.''

CHP'li Tekin, eski İçişleri Bakanı Başbakan Yardımcısı Atalay'ın istifa çağrılmasına ilişkin imza kampanyasının, 81 ile de yayılacağını kaydetti.

Bir gazetecinin, ''Bayramın 4. günü Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte siz de Silivri'de olacak mısınız'' sorusuna Tekin, ''Evet, sayın milletvekillerimizi cezaevinde ziyaret edeceğiz'' dedi. Tekin, daha sonra Başbakan Yardımcısı Atalay'ı istifa etmeye çağıran listeyi imzaladı.



AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)