Gürsel Tekin,"Hukuksuzluğun yarın kimi vuracağını bilmiyoruz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İstanbul'daki KCK operasyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Tekin ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle Yakacık kurban satış alanını gezdi, satıcılardan pazar hakkında bilgi aldı.

Pazar gezisinin ardından belediye başkanı ve beraberindekilerle çay içen Tekin, bu sırada gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

KCK tutuklamaları

Tekin, bir soru üzerine, İstanbul'daki KCK operasyonu kapsamındaki tutuklamaları değerlendirdi. Tekin, ''Çok güzel bir slogan vardır, 'Susma, sustukça sıra sana gelecek'. Hukuksuzluğun kime ve nereye kadar varacağını, yarın kime vuracağını bilemiyoruz. Aydın insanlar Ergenekon kapsamında tutuklandığında CHP örgütleri buna karşı çıkmıştı. Birçok insan bu durumu algılayamamıştı. Ama şimdi umut ediyorum ki algılarlar. Sorun onları da buldu'' dedi.



Van depremi

Tekin, Van depreminin ardından bilim adamlarının konuşmaktan çekindiğini ya da ekranlarda yer bulamadığını da ifade ederek, ''Depremin çözümünü müteahhitlerde bulan bir ülke olabilir mi? Üniversiteler konuşmuyor. Bilim adamları konuşmuyor. Müteahhitler televizyon televizyon geziyor. Yazık bu ülkeye. Japonya'da siz hiç üç kağıtçı müteahhit diye bir şey duydunuz mu?'' diye konuştu.

Sorunun sadece müteahhitlerden kaynaklanmadığını, sistemin de birçok yanlışının bulunduğunu ifade eden Tekin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın, ''İstanbul'un yarısı kaçak bina'' itirafında bulunduğunu, büyükşehir belediye başkanlarına kentleri dönüştürmek için büyük yetkiler verildiğini, ancak belediye başkanlarının bu yetkiyi kullanmakta aciz kaldıklarını öne sürdü.

AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)