Hablemitoğlu: Dink hassasiyetini Hablemitoğlu cinayeti için de bekledik ama tık yok!


18 Aralık 2002’de evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu cinayetinin üzerinden 9 yıl geçti. Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu, aradan geçen zamana karşın eşinin katillerinin bulunmamış olmasına isyan etti. Hablemitoğlu, “Devletten Dink, Yazıcıoğlu hassasiyetini Hablemitoğlu cinayeti için de bekledik ama tık yok!..” dedi.
Şengül Hablemitoğlu, eşi Necip Hablemitoğlu’na yönelik suikastın 9 yıldır aydınlatılmamasını dün sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden eleştirdi. “Bugüne kadar hep insan olduğumuzu hatırlatmak istedim, başka amacım yoktu… 28 Kasım benim canımın doğum günü, 18 Aralık öldürülme günü… Her yıl kasım ve aralık takvimden çıksın istiyorum…”
Hâlâ faili meçhul
Ankara Üniversitesi öğretim görevlisi, yazar Necip Hablemitoğlu suikastı “AKP dönemindeki tek faili meçhul kalan cinayet” olarak adlandırılıyor. Fethullah Gülen cemaati ve Alman vakıflarıyla ilgili kitaplarıyla tanınan Hablemitoğlu’nun öldürülmesine ilişkin soruşturmayı ise Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Savcısı Şemsettin Özcan yürütüyor. Hablemitoğlu, Gülen cemaatine yönelik şunları yazmıştı:
“Operasyonlarında, amaca ulaşmada her yolu mübah sayan ve her türlü sınır tanımaz fırsatçılık, ahlaksızlık, takıyye unsurlarını içeren bir konsept çerçevesinde hareket eden Fethullahçı istihbaratçıların kullandıkları yöntemler şöyledir: Telefon dinleme, tehdit, sahte belge üretimi ve montaj, çarpıtılmış bilgiye yönelik kampanyalar, hırsızlık, kundakçılık, şantaj amaçlı kadın pazarlama ve görüntü kaydı, her türlü illegal kayıt kullanımı (böcek, gizli kamera vb) rüşvet, gasp, darp, bilgisayar sahtekârlıkları, ev ve işyeri kurşunlama, emniyeti suiistimal, ‘hâkim kiralama’ ve diğerleri…”

Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)