'Hangi cumhuriyetin başbakanı'

'Başbakan 75 yıl önce il olan Hakkâri’yi Erciş’in il olmaması için örnek olarak gösteriyorsa...'


CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Erciş’in il yapılması önerisine Hakkari örneği ile karşılık veren Başbakan Tayyip Erdoğan’a, “Başbakan tam 75 yıl önce il olan Hakkâri’yi eğer bugün Erciş’in il olmaması için bir örnek olarak gösteriyorsa insan sormadan edemiyor, bu Başbakan hangi Cumhuriyetin Başbakanıdır?” diye karşılık verdi.

Tanrıkulu yazılı bir açıklama yaparak Başbakan Erdoğan’ın Van’daki açıklamalarını değerlendirdi. Parti olarak Erciş’in yaşadığı yıkımı kolay atlatması ve yeniden hızlı bir biçimde yapılandırılması için il yapılması önerisini TBMM’ye sunduklarını hatırlatan Tanrıkulu şunları söyledi:

“Sayın Başbakan bu teklifimize akıllara ziyan bir örnek veriyor. Diyor ki; 'Geçmişte Hakkâri’yi il yaptılar. Hakkâri şu an Erciş’ten daha mı iyi?'

Hakkâri tarihine binaen Cumhuriyetin ilk illerinden biri olup 1936’da il statüsü almıştır. Başbakan tam 75 yıl önce il olan Hakkâri’yi eğer bugün Erciş’in il olmaması için bir örnek olarak gösteriyorsa insan sormadan edemiyor, bu Başbakan hangi Cumhuriyetin Başbakanıdır? 10 yıldır bu ülkeyi yöneten ondan önce de siyasal ortamda bulunan Başbakanın örnek verirken ki çarpıklığını hangi ustalığına vermek gerekmektedir?”

Erciş’in il olmasını gerektiği noktasında önerisini yineleyen Tanrıkulu, Başbakanı sağduyuya ve muhalefetin yapıcı önerilerine tarih ve gerçeklikten uzak örneklerle karşılık vermemeye davet etti. Tanrıkulu, “Sayın Başbakan 10 yıldır bu ülkeyi yönettiğin halde Hakkari’nin durumundan şikayet ediyorsa bu da onun ayıbıdır” dedi.

ANKA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)