Havayastıklı iPhone

Apple'ın popüler telefon modeli iPhone için ek koruma sağlayacak havayastıkları tasarladığı ortaya çıktı. Ön camı darbe ve düşmelere karşı koruyacak bu yeni teknolojinin patenti bile alındı.

iPhone'un kazara düştüğünde ilk olarak kırılan parçalarından biri olan ekrana özel bir koruma geliyor. Apple tarafından alınan bir patentteki bilgilere göre ekran ile gövde arasına özel bir malzeme konuluyor.



Bu sayede düşme ve benzeri durumlarda ekranın daha az hasar alması ve mümkünse hiç kırılmaması sağlanıyor. Gövde ile ekran arasına konulan bu özel malzeme düşmeyi algılayarak (iPhone üzerinde algılayıcılar yardımı ile) şişerek ekranın gövdeye çarpmasını engelleyecek.
Yeni koruma teknolojisinin aynı zamanda suya karşı bir engel de teşkil edeceği ve bu sayede cihazın suyla temas ettiğinde daha az zarar görmesinin sağlanabileceği ortaya çıktı.
Bir nevi havayastığını andıran sistemin farklı varyasyonları için de patent alınmış. Patent tarihi ise 2010 yılını gösteriyor. Yani Apple bu patenti geçen sene almış. Elbette her alınan patent kullanılacak diye bir durum yok. Apple bazen aldığı patentleri yıllar sonra kullanıyor ya da hiç kullanmıyor.
Bu teknolojinin kullanıma sunulup sunulmaya bilinmiyor. Ancak ekranın arkasındaki hava yastığı sisteminin telefonun ön yüzüne gelebilecek darbelerde ne kadar koruyabileceği de ayrı bir konu.

shiftdelete

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)