Hayal'in babasına devlet teşekkürü

Eski Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesini planladıkları gerekçesiyle yargılanan Yasin Hayal ve polis muhbiri Erhan Tuncel'in de aralarında bulunduğu 19 sanıklı davanın 21. oturumu dün yapıldı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya tutuklu sanıklar Hayal ve Tuncel katıldı. Adli Tıp Kurumu’ndan mahkemeye gönderilen yazıda, Yasin Hayal’in cezai sorumluluğunun tam olduğu bildirildi. Cinayetten kısa bir süre önce olay yerinde kameralara takılan, telefonla konuşan şüpheli kişilerin tespiti için TİB’den istenen kayıtlar dün de mahkemeye ulaşmadı. Müdahil avukatı Bahri Belen, “5 yılın sonunda cinayet günü yapılan görüşmeler imha edilecek. 5 yılın dolmasına 64 gün kaldı. Telefon kayıtları silinmesin. Mahkeme tedbir kararı versin” dedi.

Savcı Hikmet Usta, geçen celse mütalaa verildiğinde müdahil avukatlarının salonu terk ettiklerini anımsatarak “Biz bu davayla ilgili kimsenin ümitsizliğe kapılmasını istemiyoruz. Devletimize güvenmek zorundayız, hasım olamayız. Kimseyi, yeterli delil olmadıkça sanık sandalyesine oturtamayız” diye konuştu.

Yasin Hayal’in babası Bahattin Hayal, duruşmanın sonlarına doğru söz almak isteyince mahkeme başkanı, savcıyla görüşmesini söyledi. Hayal, gazetecilere yaptığı açıklamada ise “Benim çocuğum kullanıldı. Erhan Tuncel’le tanıştığı güne lanet olsun. Bana bir süre önce bir devlet görevlisinin selamı geldi. Bana ‘vatana millete hayırlı bir evlat yetiştirmişsin’ diyerek teşekkür etti. Korktuğum için daha önce bu ismi açıklamadım” dedi. Hayal, Trabzon’da verdiği ifadeyi değiştirmesi için başka bir savcı tarafından tehdit edildiğini de söyledi.

Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)