İmralı'dan Kandil'e talimatın belgesi

Terörist başı Abdullah Öcalan'ın İmralı'dan PKK'ya talimat verdiğinin belgesi, Siirt Pervari'de 19 Ağustos'ta ölü ele geçirilen Zerdeşt kod adlı Ali Gezer'in cebinden çıktı. Yapılan incelemede, Öcalan'ın PKK'ya yazdığı orijinal el yazısı mektubun, 27 Temmuz'da avukatları aracılığıyla açıklamalarının sansürsüz şekli olduğu ortaya çıktı. Mektupta, Öcalan'ın PKK'ya, "Gerillacılık oynamasınlar, aktif savunma. Pasif savunmayı artık bıraksınlar" talimatının yer aldığı görüldü.

Başbakan Erdoğan'ın masasına gelen mektubun ardından toplanan devletin zirvesinde, Öcalan'ın PKK'ya talimatların yer aldığı mektup, avukatlarıyla görüşme yasağının gelmesine neden oldu.

Yeni Şafak'ın haberine göre, Başbakan Erdoğan'ın "Öcalan İmralı'dan PKK'ya talimatlar verdiği için görüşmeleri yasaklandı" açıklamasının perde arkasındaki bilgilere Yeni Şafak ulaştı. Öcalan'ın son açıklaması olarak bilinen 27 Temmuz 2011'de avukatları ile yaptığı görüşmenin tamamının notları Pervari'de şehre saldıran üst düzey yönetici bir PKK'lı teröristtin cebinden çıkması devletin zirvesini harekete geçirdiği öğrenildi. Öcalan'ın görüşmesinden 23 gün sonra Pervari'de karakola saldırı düzenleyen sözde botan eyalet sorumlusu Ali Gezer isimli teröristin cebinden, Öcalan'ın en son kaleme aldığı mektubun çıkması üzerine güvenlik güçleri devletin zirvesini haberdar etti. Bunun üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletilen kritik bilginin ardından kısa bir süre sonra, devletin zirvesinde bir dizi görüşme gerçekleştirildi. Görüşmenin sonucunda Öcalan'ın teröristlere mektupla eylem yapması talimatları verdiği anlaşılmış oldu. Bunun neticesinde de Öcalan'ın bundan sonra avukatlarıyla görüşmelerine şerh koyulduğu öğrenildi.

AVUKAT-KCK-PKK ZİNCİRİ

Güvenlik güçlerinin Başbakan Erdoğan ve devletin zirvesine hazırladıkları bilgi notunda, Öcalan'ın dağdaki teröristlere nasıl eylem talimatı verdiğinin yol haritası da ince ayrıntılara kadar anlatıldı. İlk olarak Öcalan'ın görüşme öncesinde kaleme aldığı mektubu, İmralı'ya gelen avukatlara verdiği belirtildi. Avukatların ise mektubu çoğaltarak BDP'nin il gençlik yapılanmalarında bulunan KCK sorumlularına ulaştırıldığı ifade edimdi. KCK sorumlularına giden Öcalan'ın el yazısı mektuplarının daha sonra illerde bulunan ve arazideki teröristlerin ihtiyaçlarını karşılamakla görevli 'milis' olarak tabir edilen KCK elemanları vasıtasıyla dağ kadrosuna ulaştırıldığı öğrenildi.

EYLEMSİZLİĞİ BİTİRİN TALİMATI

Terörist başı Öcalan'ın, PKK'nın eylemsizlik kararını bitirdiği 15 Temmuz tarihine yakın günlerde yazdığı 10 sayfalık mektupta, PKK'ya ve KCK'ya verdiği talimatlar göze çarpıyor. Öcalan'ın mektubunda, Kandil'i ve KCK'yı pasif davranmak ve eylem yapmamaktan dolayı sıkça eleştirmesi göze çarpıyor. Öcalan sürükle 'sözün bittiği yerdeyiz' gibi ifadelerle silahlı olarak mücadele için çağrı yapıyor. Öcalan mektubunda, PKK'ya saldırı talimatı şöyle veriyor: "Kandili buradan uyarıyorum. Gerillacılık oynamasınlar, aktif savunma. Pasif savunmayı artık bıraksınlar."

KEMAL BURKAY RAHATSIZ ETMİŞ

Devletin kendisini taşeron olarak kullandığını ileri süren Öcalan "Açık bir şekilde KCK'ye de, devlete de söylüyorum. Beni taşeron olarak kullanamazsınız" diyor. Kandil'in 'yazdıklarınızdan istifade ediyoruz' mesajını değerlendiren terörist başı, "Her iki tarafta beni idare ediyor" ifadelerini kullanıyor. Mektupta, Türkiye'ye 3 ay önce dönen Kürt Aydın Kemal Burkay'ın sağduyulu açıklamalarının da İmralı'yı rahatsız ettiği görülüyor.

ANF'den mektuba sansür

Fırat Haber Ajanı (ANF) ve Öcalan'ın avukatlarının mektubu sansürlediği de orijinal metin ortaya çıkınca anlaşıldı. Sözde botan eyalet sorumlusu Ali Gezer'in cebinden çıkan Öcalan'ın 10 sayfalık sansürsüz mektubuyla PKK'nın sözcüsü olarak bilinen yayın kuruluşu ANF'nin bildirdiği Öcalan açıklaması arasında farklar dikkat çekiyor. ANF'nin haberinde PKK'ya saldırı talimatıyla Türkiye'ye yönelik hakaretleri ve Kandil'le ilgili bölümleri sansürlendiği görülüyor.

Vatan
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)