iPad Devri Sona mı erecek?


Bugünün rakipsiz tableti iPad için bugüne dek yapılmış en çarpıcı tahmin: 2014 yılında...

Tablet bilgisayar piyasasında iPad'in karşısında tam olarak kuvvetli bir oyuncu bulunmazken analizcilerin yorumları önümüzdeki yıllarda bu durumun değişeceğini gösteriyor.

J. Gold Associates, 2014-2015 yılları arasında tablet piyasasının 50%'sinin Android destekli tabletlere ayrılacağını öngörürken, iPad'in payı yalnızca 30% civarında olacağı belirtilmiş.

İlki Nisan 2010'da, ikincisi Mart 2011'de piyasaya sürülen iPad'lerin piyasadaki başarısı yüksek olurken işletim sistemi olarak kendine piyasada hızlı bir çıkış sağlayan Android'in, tabletlerden çok akıllı telefonlara yönelik olması, dengeyi Apple'ın lehinde tuttu. Aynı zaman dilimi içinde Samsung Galaxy Tab 10.1, Motorola Xoom, BlackBerry PlayBook, ve HP TouchPad de piyasada boy gösterdi ama hiçbirisi iPad'in başarısına yaklaşamadı.

Daha çarpıcı iki rakamı da paylaşalım: ABI Research'ün yaptığı araştırmada, 2011'in ikinci çeyreğindeki tablet satışlarının 68%'i iPad 2'ye ait. comScore'un yaptığı başka bir araştırmaya göre de Ağustos 2011'de ABD'de yapılan tablet satışlarının 97.2%'si iPad'lere ait.

Ortada böyle istatistikler varken, 3 sene sonrası için yapılan tahminler bakalım tutacak mı?

Chip

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)