İsrail balistik füze denemesi yaptı

İsrail Radyosu, ülkenin orta kesimlerindeki Palmaçim üssünde balistik füze denemesi yapıldığını duyurdu. Bu sıcak gelişmenin yanı sıra, İsrail basını hava kuvvetlerine ait savaş uçaklarının İtalya'da tatbikat yaptığını belirtti.

El Arabiya'nın haberine göre, İsrail Savunma Bakanlığı, denemenin, füzenin itici gücünü sınamak amacıyla yapıldığını bildirdi. İsrail, nükleer savaş başlığı taşıyabildiği sanılan Eriha füzelerine sahip.

İsrail Savunma yetkilileri, Tel Aviv’in dışında kalan üste başarıyla gerçekleştirilen ateşlemeyle “roket itici sisteminin” denendiğini açıkladı.

Adının açıklanmasını istemeyen yetkili, testin çok önceden yapılmasının planlanmış olduğunu belirtti ancak daha fazla bilgi vermedi.

İRAN’A ERİŞEBİLİYOR İDDİASI
Uluslararası yayın organları ise İsrail’in gerçekleştirdiği testte, menzili İran’a ulaşabilen ve nükleer bağlık taşıyabilen bir Jericho füzesinin denendiğini öne sürdü.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bu hafta başında İran’ın nükleer programı hakkındaki endişelerini dile getirmişti.

İsrail’in yakın dönemde İran’a yönelik askeri müdahale olasılığını değerlendirdiği öne sürülmüştü. Ancak bu konuda hiçbir kararın alınmadığına inanılıyor.

SAVAŞ UÇAKLARI TATBİKAT YAPIYOR
Bugün balistik füze denemesi yapan İsrail'in, geçtiğimiz hafta da İtalya'daki bir NATO hava üssünde, kapsamlı ve uzun menzilli saldırı tatbikatları gerçekleştirdiği bildirildi.

Haaretz gazetesinin internet sitesinde, İran'ın nükleer geliştirme tesislerine saldırı ihtimalinin konuşulduğu bu günlerde, İsrail'in tatbikatının geçen hafta İtalya'da gerçekleştirildiği ve bu tatbikatta 6 değişik tipte hava kuvvetleri filosunun yer aldığı kaydedildi.

Tatbikatın gelecekteki uzun menzilli saldırı görevlerine katılması muhtemel tüm hava unsurlarını; savaş uçağı filolarını, havada yakıt ikmali, gözetleme ve komuta kontrol uçaklarını kapsadığı da ifade edildi.

Pazar günü İsrail Hava Kuvvetleri'ne bağlı birçok uçağın, İtalya'ya ait Sardunya Adası'ndaki Decimomannu hava üssüne indiği belirtildi ve bu üssün, NATO'nun eğitim üslerinden biri olarak nitelendirildiği kaydedildi.

Hürriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)