İstanbul Teknik Üniversitesi'nin dünya başarısı


İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, HEEACT'nin dünya üniversitelerini bilimsel araştırma makalelerinin kalitesi ve atıf sayısına göre yaptığı sıralamada 46'ncı oldu. Dünya sıralamasında ilk sıraları Harvard, MIT ve California-Berkeley Üniversitesinin paylaştığı listede, Türkiye'den İTÜ Dışında ODTÜ, Dokuz Eylül, Hacettepe, Ege ve Gazi üniversiteleri de yer aldı.

İTÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre Tayvan Yüksek Öğretim Değerlendirme Akreditasyon Konseyi (HEEACT), bilimsel araştırma makalelerini niceliklerinin yanı sıra nitelikleri açısından da inceledi. İncelemeler sonucunda yapılan sıralamada, İTÜ'nün 2 bölümü ilk 100 içinde yer aldı. İnşaat mühendisliği dünya 46'ncısı olurken, Kimya mühendisliği dünya 80'incisi oldu. Ayrıca, bilgisayar mühendisliğinde dünya 109'unculuğu, makine mühendisliğinde dünya 164'üncülüğü ve elektrik Mühendisliğinde dünya 245'inciliği elde edildi.

HEEACT, ilk kez 2007 yılında yaptığı bilimsel makalelere atıfta dünya sıralaması, 2008 yılından itibaren alanlarına göre bilimsel makalelerin incelenmesiyle devam etti.

Bu yıl ise Tayvan Ulusal Üniversitesi tarafından dünya genelinde son 11 yılda yayımlanan makaleler değerlendirildi. Genel sıralamada tıp fakülteleri daha fazla atıf alacağından mühendislikleri ayrı kategoride inceleyen konsey, sonuçlarını internet sitesinden paylaştı.
Açıklamada görüşlerine yer verilen İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, çalışmalarının meyvelerini topladıklarını vurgulayarak, üniversitenin uluslararası alanda başarısının bir kez daha tescillendiğini belirtti.

Şahin, özellikle 2 bölümün ilk 100 içinde yer almasının, sadece İTÜ için değil, Türkiye için de gurur kaynağı olduğuna işaret etti.

Dünya sıralamasında ilk sıraları Harvard, MIT ve California-Berkeley Üniversitesinin paylaştığı listede, Türkiye'den İTÜ Dışında ODTÜ, Dokuz Eylül, Hacettepe, Ege ve Gazi üniversiteleri de yer aldı.

AA

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)