İşte Büşra Ersanlı’yı tutuklatan belge


Prof. Büşra Ersanlı’nın KCK’dan tutuklanma gerekçesinin evinden çıkan bir belge olduğu belirlendi.
Son KCK operasyonunda önceki gün tutuklanarak cezaevine gönderilen Prof. Büşra Ersanlı’nın tutuklanma gerekçesi belli oldu.
Ersanlı’nın PKK’nın kadın örgütü PAJK’nin internet sitesinin de editörü olduğu belirlendi. Ersanlı’nın Hatip Dicle’nin YSK tarafından vekil adaylığının düşürülmesinin ardından Şişli, Beyoğlu ve Taksim’de gerçekleşen eylemleri organize ettiği ve bizzat katıldığı belirlendi.
Ersanlı’nın ROJ TV’nin çok sayıdaki canlı yayınına bağlandığı ve örgütsel içerikli açıklamalar yaptığına da dava dosyasında yer verildi. İstanbul ve Van’daki Siyaset Akademileri’nde ders veren Ersanlı’nın ders notlarının bazılarının, “KDP gibi yapıp devlet kurarız konjonktür uygun”, “Kürdistan bölgesini Kürtler yönetecek” olduğu öğrenildi.
Ersanlı’nın Sarıyer’deki evinde bir belge ele geçirildi. Yanında kendisinin aldığı notlar da bulunan belge, 264/1 nolu delil olarak dosyaya girdi. ‘Kadın Toplumsal Sözleşmesi’ adlı bu belgenin PKK terör örgütünün kadın yapılanması olan KJB tarafından kabul edilen Kadının Toplumsal Sözleşmesi’nin bir taslak hali olduğu iddia edildi.
Ele geçirilen taslağın son bölümünde ‘aşağıda kısaca belirteceğimiz kadın anayasası maddeler halindeki başlıklar daha sonra düzenlemek üzere siz değerli delege yapısının oylamasına sunuyoruz’ ibaresi ise, bir örgütsel kongreye sunulmak üzere hazırlandığına yönelik kanıt olarak sunuldu.
Ele geçirilen taslağın daha geniş halinin ise terör örgütü PKK’nın internet sitelerinden biri olan www.pajk-online.com da bir takım eklemeler yapılmış hali ile aynı isimde sunulduğu ortaya çıktı. Belgenin sözde KCK anayasasının bazı bölümlerinde yer aldığı öne sürüldü.
KONUŞULANLAR SINIFTA KALSIN DEDİLER
Soruşturma kapsamında gözaltına alına T. K. adlı kişi ifadesinde siyaset akademisinin derslerine katıldığını belirterek şunları söyledi: Siyaset akademisinde verilen dersler çarpıtıldı. PKK’nın ideolojisine uygun kadrolar yetiştirmek amacıyla bu eğitimlerin verildiğini anladım. Bize, kapalı devre yayından ‘Demir Maskeli Kadınlar’ adlı bir film izlettiler. Derse girmeden önce cep telefonlarını girişte bir kutunun içerisine bırakmamız konusunda bizi uyardılar. Derslerin konusu ve konuşmaların içeriğinin dışarı sızmaması konusunda da uyarıldık.

Star
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)