İzmir'de adliyeye sevkedilen 19 kişi serbest

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik gerçekleştirilen operasyon kapsamında dün adliyeye sevkedilen 19 kişi serbest kaldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik gerçekleştirilen operasyon kapsamında dün adliyeye sevkedilenlerden Kemal Bulut, Çağrı Çavuşoğlu, Ercan Mertbilek ve Yekta Saydam savcılık ifadesinin ardından serbest kalırken, tutuklanmaları talebiyle 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Bey, Özel Kalem Müdürü Levent İşler, Karar ve Tutanaklar Daire Başkanı Tülay Azeri, Bilgi Teknolojileri Daire Bakanı Selçuk Savcı, Grand Plaza Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdür Vekili Işık Çelikoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü eski yönetim kurulu üyesi, Grand Plaza Eski Genel Müdürü Muharrem Derbentoğlu, İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı, bir kuyumculuk şirketinden Şulehan Ulusoy, Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu üyesi Çağlar Haspolat, organizatör İsmail Yoğutçu, Turkuaz şirketi yetkilileri Mustafa Nafi Kaya, Gökhan Boğazkesen, Murat Boyacıoğlu, Ferik Faruk Boyacıoğlu ve "Kubilay" filminin yönetmeni Faik Ahmet Akıncı serbest bırakıldı.

PERŞEMBE GÜNÜ DE 12 KİŞİ SERBEST KALMIŞTI

Operasyon kapsamında, önceki gün, adliyeye sevk edilen 20 zanlıdan, DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası 3 No’lu Şube Başkanı Cafer Konca, Şube üyeleri Necip Binici, Cafer Alt, Memiş Sarı, Yakup Yıldırım, Kültür Daire Başkanlığı çalışanı Tülay Tümay, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı çalışanı Pınar Çalışkan ve Kültür Daire Başkanlığı çalışanı Cengiz Başkurt olmak üzere 8 kişi tutuklandı. Bu zanlılardan 1’si savcılıkca, diğer 11’i ise mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

TOPLAM 11 KİŞİ TUTUKLANDI

Operasyonun ilk başladığı gün adliyeye sevkedilen 3 kişi de tutuklanmıştı. Böylelikle Operasyonun başladığı Salı gününden bu yana toplam tutuklanan zanlı sayısı 11 oldu.

"DESTEK OLAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Mahmeke kararını adliyede bekleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Yargıya çıkan tüm arkadaşlarımız serbest bırakıldı. Hepimiz çok sevinçliyiz. Hem İzmirli hemşerilerimiz, hem belediye camiamız hem de bizi telefonla arayan yalnız bırakmayan tüm İzmirliler, kararın yargı tarafından onanması karşısında mutlu oldu. İzmir’de ve hiç bir belediyede suç tespit edilmeden, dedikodularla çeşitli söylemlerle vatandaşların bürokratların, yıllarca devlet memurluğu yapmış arkadaşlarımızın, 55- 60 yaşındaki arkadaşlarımızın bu şekilde proplemlerle karşılaşması bizi son derece üzdü. Daha önce tutuklanan 9 belediye çalışanımız ile 5 sendikacı arkadaşımızın da biran önce iddianame hazırlanıp, serbest bırakılmasını diliyoruz. Burada bize destek veren, güç veren tüm hemşerilerimize, tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Biz hiçbir zaman yılgınlığa düşmeyeceğiz. Bizi bugün yalnız bırakmayan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

"İKİ YILDIR BANA ÖRGÜTLÜ BİR SUÇ ARANIYOR"

"Kubilay" filminin yönetmeni Faik Ahmet Akıncı, "Şimdiye kadar İzmir Büyükşehir Belediyesinde hiçbir ihaleye girmedim. Bir kere bile ihalesine girmediğim İzmir Belediyesi’nde belediyeye fesat karıştırmaktan 4 gündür gözaltındayım. 4 gün 4 gecedir aynaya bakmayan biriyim. Sadece ‘Kubilay’ adlı sinema filminin yönetmeni, yazarı ve yapımcısı olan bana, iki yıldır örgütlü bir suç aranıyor" dedi.

Yakınlarının sevgi gösterileriyle karşılanan 15 kişi adliye çıkışında kalabalık nedeniyle yürümekte güçlük çekti. Tezahüratlarda bulunan kalabalığa seslenen Başkan Kocaoğlu, herkesin yorgun olduğunu bu nedenle kalabalığın dağılmasını istedi.

Hürriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)