İzmir'in Karşıyaka Belediyesi önlem istiyor


Karşıyaka’da da Erciş gibi çok acil önlem alınmalı

İZMİR’de Karşıyaka Belediyesi, Yalı Mahallesi’nde amatör takımlar için yaptırdığı üçüncü suni çim futbol sahasını hizmete açtı.

Törende konuşan Başkan Cevat Durak sıkıntıları dile getirdi. Durak, “Van depremi de kısa süre sonra unutulmaya başlayacak. Karşıyaka da Erciş gibi dolgu alanında kurulu. Bir an önce önlem alınmalı. Örnekköy’de yeni bir kent dönüşüm projesi hazırladık, bir yıldır onay bekliyor. Kent dönüşümü yapılacaksa yerel yönetimlerle birlikte yapılmalı. Kentimizin neresinde hangi sorun var yakından biliyoruz. Projeler hazırlıyoruz, ancak Büyükşehir Yasası adeta ilçe belediyelerini şube konumunda bırakıyor. Söz söylemek yerine icraat bekliyoruz” dedi.

Bunları istiyoruz

Karşıyaka’nın hak ettiği yatırımları alması gerektiğini de belirten Başkan Durak, sözlerine şöyle devam etti: “Huzurlu bir kentteyiz. Onun için geceli gündüzlü çalışıyoruz. Çocuklarımızın geleceği için mücadele ediyoruz. Stadımızın, tramvayımızın bir an önce yapılmasını istiyoruz. Mazeret üretemeyiz, gelin bize yardımcı olun. Karşıyaka olarak her katkıyı vermeye hazırız. Hiç kimseyle kavga etmek istemiyoruz. Doğru olanları dile getirmek zorundayız. Karşıyaka Belediye Meclisi olarak bugüne kadar binlerce karar aldık, hiç yanlış yapmadık, sıkıntı çekmedik. İzmir’de ilk ciddi kentsel dönüşümü Karşıyaka’da yaptık. Mavişehir karşısındaki gecekonduları yıkarak orada yaşayanları modern konutlara taşıdık. Kıt kanaat bütçemizle hizmet üretiyoruz. Hizmette en büyük gücüm Karşıyaka halkıdır.”

DHA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)