Jüpiter’in uydusu Europa'da yaşam var mı?


Jüpiter’in uydusu Europa'da su bulunması ihtimali sadece bilim dünyasını değil uzaya ilgi duyan herkesi heyecanlandırdı.

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA'nın açıklaması Jüpiter'in 64 uydusundan biri olan Europa'yı bilim dünyasının gündemine taşıdı.

1989 yılında fırlatılan Galileo uzay aracı tarafından çekilen görüntülerin incelenmesi tamamlanınca Europa'da su bulunması ihtimali belirdi.

NASA'da görevli bilim insanlarının hazırladığı çalışmada Europa'nın yüzeyinden yaklaşık 3 kilometre derinlikte göller bulunabileceği yer aldı.

Europa'da sıvı halde su bulunduğuna dair iddialar, uyduda yaşam olabileceğine ilişkin tartışmaları da beraberinde getirdi.

'160 KM DERİNDE OKYANUS'
Geçtiğimiz yılllarda da bilim adamları Europa'nın donuk haldeki yüzeyinin altında 160 kilometre derinliğe kadar ulaşan bir okyanus olduğunu ileri sürmüştü.

Uzmanlar görüntülerin Europa'da sıvı halde su bulunduğuna dair bugüne kadar elde edilen en güçlü belge olduğunu vurguluyor. Ancak tüm bu iddiaların kanıtlanması için bir uzay aracının Europa'ya giderek yüzeyde incelemelerde bulunması gerekiyor.

ntvmsnbc

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)