Kadrolaşmanın nedeni kuramsal hizmetlerdeki artışlarmış

Arınç'tan kadrolaşmaya yanıt
CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek'in, "kadrolaşma" konusundaki soru önergesini yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kuramsal hizmetlerdeki artışlar da dikkate alınarak, artan personel ihtiyacının giderilmesi amacıyla asgari düzeyde açıktan ve naklen personel alındığını açıkladı.

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, "TRT'den sorumlu Devlet Bakanı Bülent Arınç'ın basın danışmanı Erkan Durdu TRT Strateji Daire Başkanı olmuştur. Bülent Arınç'ın bir dönem danışmanlığını yapan Kemal Öztürk de Anadolu Ajansı'na Genel Müdürü olmuştur. Basında çıkan haberlere göre birçok bakanın danışmanı ve özel kalemi de TRT'ye girmiştir" dedi. Dibek, soru önergesinde Arınç'a şu soruları yöneltti:
"2002'den bugüne hangi devlet kurumlarından ve bakanlıklardan, hangi görevlerdeki, hangi şahıslar TRT'ye alınmıştır?


Süleyman Erdal, Rukiye Karçaaltın, Birol Uzunay, Çetin Tüzün, Ertan Ömeroğlu, Ahmet Turan Ayhan, Sibel Tokgöz, Mualla Kumrulu, Ali Güney, Volkan Metin ve Yalçın Salay TRT'de hangi görevleri yapmaktadır? Bahsi geçen şahıslar hangi kurumlardan, hangi ölçütler göz önünde bulundurularak TRT'ye alınmışlardır?"


"Personel sayımızda anlamlı bir azalma meydana geldi"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, soru önergesine TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in bilgi notuyla yanıt verdi. Arınç, "Kurumumuz personeli Erkan Durdu, önergede ileri sürüldüğü gibi Strateji Dairesi Başkanlığı görevine atanmamıştır" dedi.

Kurumun yeniden yapılanması sonucunda 30 dilde WEB yayınına başlanıldığını ifade eden Arınç, "TRT Çocuk, TRT 6, TRT Avaz, TRT Türk, TRT Anadolu, TRT Arapça, TRT Müzik, TRT Haber, TRT Turizm Belgesel, TRT Okul gibi yeni kanalların hizmete girmesine rağmen, emeklilik, nakil vb. nedenlerle personel sayımızda anlamlı bir azalma meydana gelmiştir" dedi.



"Asgari düzeyde açıktan ve naklen personel alındı"

Arınç, şöyle dedi:
"Kuramsal hizmetlerimizdeki artışlar da dikkate alınarak, artan bu personel ihtiyacının giderilmesi amacıyla asgari düzeyde açıktan ve naklen personel alınmış olup, önergede bahsi geçen personellerimiz bu kapsamda ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde Kurumumuza naklen atanmışlardır."



ANKA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)