Kamer Genç'ten 'Dersim'e tazminat' teklifi


Kamer Genç, 1937-1938 yıllarında Tunceli'de yaşanan olaylarda ölen, yaralanan ve zorunlu göçe tabi tutulanlara tazminat ödenmesi için kanun teklifi verdi.

CHP'nin Tunceli milletvekilleri, partinin Dersim konusundaki resmi politikasını gözden geçirmek zorunda bırakacak çıkışlarına devam ediyor. CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün "Dersim katliamının sorumlusu CHP ve devlettir" çıkışının ardından, bu kez de CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Dersim olaylarında zarar görenlerin yakınlarına tazminat ödenmesi için kolları sıvadı.

Habertürk'ün haberine göre, CHP Tunceli Milletvekilli Kamer Genç, 1937-1938 yıllarında Dersim harekâtında öldürülen, yaralanan veya zorunlu göçe tabi tutulanlara tazminat ödenmesi için kanun teklifi verdi. Genç “Bu düzenleme TBMM’nin, bölge halkının duyduğu o telafisi güç acı olaylardan dolayı özür dileme sonucunu da doğuracaktır” dedi.

Mezar yerleri tespit edilsin

Teklifte mezar yerleri belli olmayan kişilerle o tarihte kurulan mahkemelerce asılan kişilerin mezarlarının tespit edilmesi ve ailelerin sonuçlardan bilgilen dirilmesi de yer alıyor.

Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)