Karayılan: Mektupları devlet getirdi

Terör örgütü PKK'nin Kandil'deki yöneticisi Murat Karayılan, terör örgütü PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın avukatları aracılığıyla talimat verdiği ve avukatların kuryelik yaptığı iddialarını reddederek "Apo'nun bizzat kendi eliyle yazılmış olan 10'a yakın mektubu vardır. Hepsi, bizzat devletin heyeti tarafından bize ulaştırılmış mektuplardır. Kuryeliği yapan devlet adına hareket eden heyettir" dedi.

Terör örgütü PKK’nin Kandil’deki yöneticisi Murat Karayılan, örgüte yakınlığıyla bilinen Fırathaber Ajansı’na açıklamalarda bulundu.

Terör örgütü PKK’nin kent yapılanması olduğu belirtilen KCK’ye yönelik operasyonların son dalgasında Öcalan’ın avukatlarının tutuklanmasına tepki gösteren Karayılan, Öcalan’ın mektuplarının devlet tarafından kendilerine getirildiğini söyledi. Karayılan, “Apo’nun bizzat kendi eliyle yazılmış olan 10’a yakın mektubu vardır. Fakat bu mektupların hiçbirisi de bu avukatlar tarafından bize ulaştırılmış değildir. Hepsi, bizzat devletin heyeti tarafından bize ulaştırılmış mektuplardır. Avukatların haberleri bile yoktur. Eğer kuryelikten bahsedilecekse, kuryeliği yapan devlet adına hareket eden heyettir. O zaman savcı gidip onları yargılayabilir” dedi.

12 yıl neden müsade ettiler?

Öcalan’ın avukatlarıyla 12 yıldır görüştüğünü anımsatan Karayılan, “Eğer suç sayacaklarsa niye 12 yıl müsaade ettiler? Her şeyi devlette dinliyor ve kayıt altına alıyordu. 12 yıldır kendilerinin de denetiminde yapılan bir işten kalkıp da başkalarını suçlamaları gülünç bir şeydir. 2006 yılının Eylül ayında, avukatların görüş günü olmayan bir Cumartesi günü siz devlet ve hükümet olarak, şimdi tutukladığınız avukatlardan birisini Önderlikle görüştürmek üzere İmralı’ya götürmediniz mi? O görüşme sonucu 1 Ekim 2006’dan itibaren bir ateşkes süreci gerçekleşmedi mi? Peki, siz o insanları ne yüzle tutukladınız, onu nasıl suçlayacaksınız?” diye konuştu.

KCK operasyonunu Gülen cemaati dayatıyor

KCK operasyonlarının AKP hükümetine Gülen cemaati tarafından dayatıldığını iddia eden Karayılan, Başbakan Erdoğan ve Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin PKK’nın silah bırakması yönündeki açıklamalarına da yanıt verdi. Karayılan, “Ne olacaksa karşılıklı olmak zorunda; bizden yana artık tek taraflı adımlara yer yoktur. Son günlerde ‘görüşmeler var, çözüm olacak’ gibi söylemler çeşitli basın-yayın organlarında servis ediliyor. Tek yol bırakıyor, direnme yolu. Bir taraftan bu kadar saldırı varken, öbür taraftan çözümden bahsetmek gerçekle örtüşmüyor” dedi.

Cumhuriyet

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)