Kılıçdaroğlu: AİHM’e sahte belge gönderildi

Silivri’de tutuklu vekilleri ziyaret eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Bir toplama kampının bahçesindeyiz. İktidara muhalif olmanın bedeli bu toplama kampında olmaktır” dedi. Kılıçdaroğlu, Mehmet Haberal’ın AİHM’e bazı sahte belgelerin gönderilmesinden şikayetçi olduğunu söyledi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Silivri Cezaevi’nde tutuklu vekiller Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal’ı ziyaret etti. Ziyaret sonrasında gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Vicdanıyla hareket etmeyen bir yargıç, yargıç olabilir mi? ‘Ben bildiğimi okurum’ mantığıyla yola çıkarsanız adalet dağıtamazsınız. 21. yüzyılır Türkiye’sinde bir toplama kampının bahçesindeyiz. Burada birden fazla üniversiteye ders verecek kapasitede insanlar var, gazeteciler var, bilim insanları var, araştırmacılar var, yazarlar var. Bunların tek bir ortak paydası iktidara muhalif olmak. İktidara muhalif olmanın bedeli Silivri’de toplama kampında olmaktır. Bu bir demokrasi ayıbıdır. Bu Türkiye’ye yakışmıyor. Bu süreç AB ilerleme raporlarına giriyorsa, Meclis Başkanı şikayet ediyorsa, iktidarın bazı bakanları şikayet ediyorsa sormak lazım. Bu süreci neden bitiremiyorsunuz? Muhalefet şimdi de mi size karşı? Bu demokrasi ayıbından Türkiye’nin kurtulması lazım. Balbay ve Haberal bir an önce özgürlüklerine kavuşmak istiyor. Görev yapmak istediklerini, demokrasi ve özgürlüğün ne olmak istediğini anlatmak istediklerini söylediler. Haberal neden tutuklu olduğunu bilmiyor. Haberal, AİHM’e bazı sahte belgelerin gönderilmesinden şikayetçi. Türkiye Cumhuriyeti’ne bir mahkemeye sahte belge göndermek yakışmaz.”
NEYİMİZİ ARAYACAKLAR?
Kılıçdaroğlu arama yapılıp yapılmadığına ilişkin olarak, “Neyimizi arayacaklar, üstümüzde bir kalem var. Gerçi kalem en büyük suç” diye konuştu.

İlk kurşun
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)