Kılıçdaroğlu askerle sınırda bayramlaştı


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi hanım ve bazı CHP’li yetkililerle birlikte Van’da Koçkıran Sınır Karakolu’na giderek Mehmetçikle bayramlaştı ve öğle yemeği yedi.
Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından helikopterle Van’a geçti. Bugün genel merkezde partililer ve vatandaşlarla bayramlaşacak olan CHP lideri, son gün Silivri’de tutuklu vekilleri ziyaret edecek.

Sınırda brifing alıp askerle yemek yedi
Van Koçkıran Sınır Karakolu’nda Mehmetçik ile bayramlaşan CHP lideri Kılıçdaroğlu’na İran ve Irak sınır hattı hakkında brifing verildi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil ile birlikte Van’da Koçkıran Sınır Karakolu’na ziyarette bulundu. Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç tarafından Helikopter Filo Komutanlığı önünde karşılanan ve Mehmetçik ile bayramlaşan Kılıçdaroğlu, eşi ve CHP heyeti daha sonra helikopter ile Koçkıran Sınır Karakolu’na götürüldü. Karakolda Mehmetçik ile bayramlaşan Kılıçdaroğlu ve CHP heyetinin sınıra götürülerek İran ve Irak sınır hattı hakkında bilgilendirildiği belirtildi. Mehmetçik ile sınır karakolunda fotoğraf çektiren Kılıçdaroğlu’nun daha sonra Mehmetçiğin sofrasında çorba, et sote, kavurmalı pirinç pilavı, baklava ve muhallebiden oluşan öğle yemeği yediği kaydedildi.

Moralleri çok iyi
Kılıçdaroğlu, Başkale ilçesine bağlı İran sınırındaki Koçkıran sınır karakoluna yaptığı bayram ziyaretinin ardından helikopterle Van’a döndü. Dinlendiği otelde gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu, sınır karakoluna yaptığı ziyaretle ilgili şöyle konuştu: “Yeni karakol olduğu için son derece güvenlikliydi. Bu açıdan dışarıdan yapılacak saldırılara karşı dayanıklı. Askerlerin morali de oldukça iyiydi. Burada erler ve komutanlarıyla beraber öğle yemeği yedik. Aileleriyle nasıl görüştüklerini ve bayramlaştıklarını sordum. Telefonla irtibat kurduklarını söylediler. Mektup yazıp yazmadıklarını sorduğumda, artık mektup döneminin kapandığını söylediler. Depremin hemen ardından Van ve Erciş’i ziyaret ettiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, ” O dönemde çadır talepleri vardı. Bunu dile getirmiştik. Çadır ihtiyacının bir an önce karşılanması önemli bir talepti. Bu son ziyaretimde, çadır taleplerinin tümüyle karşılanmadığını gördüm. Ama çadırda kalanlar, ’yarın kar yağacak hava daha da soğuyacak. Bu çadırlarda yaşama şansımız çok zayıf “ diyorlar” dedi.

Silivri’yi ziyaret
CHP lideri ve beraberindekilerin ziyaretin ardından helikopterle Van’a geçtiği kaydedildi. Kılıçdaroğlu bugün de MYK üyeleriyle birlikte saat 12.00’de CHP Genel Merkezi’nde partililer ve vatandaşlarla bayramlaşacak. Bayramın son günü olan yarın Silivri’ye gidecek Kılıçdaroğlu, CHP’nin tutuklu milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal’ı ziyarek ederek bayramlarını kutlayacak.

Yeniçağ
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)