Kılıçdaroğlu Erdoğan'a "Dersim’den sana ekmek yok, başka kapıya”"

Başbakan Erdoğan’ın Dersim konusunu sömürü aracı yaptığını söyleyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Dersim halkının Cumhuriyet’le sorunu yok. Dersim’den sana ekmek yok, başka kapıya” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Toplantı öncesinde CHP Kadın Kollarınca başlatılan ''Kadına şiddete hayır'' kampanyası kapsamında toplanan 100 bin imza, Kadın Kolları Genel Başkanı Zühal Samlı tarafından Kılıçdaroğlu'na sunuldu. Grup toplantısına kampanya kapsamındaki etkinliklere katılmak üzere 81 ilden Ankara'ya gelen kadın kolları temsilcileri de katıldı.

Kılıçdaroğlu, “Kadını korumalıyız. Yasal güvenceye almalıyız. Şiddet uygulayan erkeğe gerekirse daha ağır cezalar, yaptırımlar uygulamalıyız” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: ''Kendi 50 yıllık geçmişini kirli gömlek gibi sırtından çıkarıp atan bir Başbakan, CHP'ye 'tarihinle yüzleş' diyor. 'O çıraklık, bu kalfalık dönemiydi' diye iktidarının 9 yılını bile inkar eden bir adam 'tarihinle yüzleş' diyor. Kendi kişisel tarihinden utanç duyan bir Başbakan dönüp CHP'ye 'tarihinle yüzleş' diyor. Yüzleştik. Şanımız, şerefimiz arttı. CHP'nin tarihinde, 'Bu adamı deliğe süpürmeyin onu kullanın' onursuzluğu asla yoktur. O onursuzluğu yapan egemen güçlerin karşısında 'Benim işimi bitirmeyin, beni deliğe süpürmeyin, beni kullanın' diyen onursuzluk, CHP'nin tarihinde yoktur. CHP'nin tarihinde, Türk askerinin kafasına çuval geçirilirken sessiz kalmak gibi bir onursuzluk da yoktuk. CHP'nin tarihinde yedi düvele kafa tutarak bir milletin namusunu, şerefini, bağımsızlığını söke söke alma mücadelesi vardır, kuvayımilliye vardır. 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' vardır.

Senin tarihin ise İngiliz muhiplerine, Amerikan mandacılarına dayanıyor. Buradan sesleniyorum: Kendine gel Başbakan. Ne zaman pusulan şaşsa CHP'nin geçmişine saldırıyorsun. Senin başka işin, hesabın yok mu? Sen hangi intikamın rövanşının, intikamın peşindesin? Sen Mustafa Kemal'e ulaşmak ve onu eleştirmek istiyorsun. Senin hedefin Atatürk'le hesaplaşmak, Cumhuriyeti tasfiye etmek.''

‘DERSİM’DEN SANA EKMEK YOK’
Dersim tartışmalarına da değinen Erdoğan, "Ben Dersimli bir ailenin çocuğuyum. Bu ulusun, bu ülkenin çocuğuyum. Üç evladımı bu ülke için yetiştirdim. Üç tane pırlanta gibi evlat yetiştirdim bu ülke için. Halk için çalışıyorlar. Gönüllerinde, ruhlarında, kalplerinde Kuvayımilliye ve Mustafa Kemal var onların'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: ''Dersimliyim. Şimdi de CHP'nin Genel Başkanıyım. Onur, gurur duyuyorum. Allah nasip ederse Başbakan olacağım. Türkiye Cumhuriyeti'nin büyüklüğü budur işte. Kafasında fındık kadar beyin taşıyanlar, bunun değerini bilemezler. Yediden yetmişe bütün Dersim halkının demokratik, laik Cumhuriyetimizle hiçbir sorunu yoktur. Hiçbir Dersimli, Sayın Başbakan gibi bu ülkenin birliği ile rövanş peşinde değildir. Bu ne büyük bir talihsizliktir ki bu ülkenin Başbakanının zihin haritası, Ermeni diasporasının zihin haritası ile aynıdır.

Birlik ve beraberliğe en çok muhtaç olduğumuz dönemde yaşıyoruz ama Başbakan ucuz hesaplar üzerine çaba harcıyor. Toplumda, kutuplaşma ve kamplaşmalar açıyor. Öyle bir gözü dönmüş ki bu Başbakan yakın bir gelecekte bu millete Ermeni soykırımı iddialarını da dayatırsa hiç şaşmayın.

Sayın Başbakan, Dersim'i sömürü aracı yapma. Dediklerinde samimiysen, her imkan senin elinde. Ne gerekiyorsa yap. Hesap mı soracaksın, sormazsan namertsin. Kimi kime şikayet ediyorsun? Dersim'de acı çekenlerin sözcülüğünü yapmak sana kalmadı. Dersim ve Dersimli’den de sana ekmek yok, başka kapıya!”

‘İZMİR’DEKİ BASKILAR BİZİ YILDIRAMAZ’
Kılıçdaroğlu, konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik operasyonu da değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, ''Baskıyla İzmir'i nasıl ele geçirebiliriz? Baskı kurarak İzmir'i nasıl alabiliriz?'' anlayışı içinde olunduğunu söyledi.

Salonda bulunan kadınların ''Baskılar bizi yıldıramaz'' sloganı atmaları üzerine Kılıçdaroğlu, ''Eğer kadınlar söylüyorsa kesinlikle bilin ki artık kimse bizi yıldıramaz'' ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: ''Şu anda 52 vergi müfettişi İzmir Büyükşehirin hesaplarını denetliyor. Beş Sayıştay denetçisi, iki Mülkiye müfettişi, 20'ye yakın bilirkişi İzmir'e karabasan gibi çökmüş. İzmir üzerinde oyunlar oynanıyor.

Bilgi istiyorsanız her türlü bilgi verilir, hesap istiyorsanız bütün hesaplar açık. Sabahın altısında yöneticilere baskı yapacaksınız ama birilerinin yakını olan da polise gidip, polisin refakatinde sağlık raporunu değil, kendisi gidip sağlık raporunu emniyete götürüyor. Bu çifte standart, bu anlayış nedir? Bu çağdışı kafa hangi anlayıştadır.

O nedenle moralimizi bozmayacağız. Baskılar daha gelecek her baskı bizi biraz daha fazla bileyecektir. Her baskıya biraz daha fazla direneceğiz, toplum direnecek baskılara.''

'HERKES AKLINI BAŞINA ALSIN'
Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Bir arkadaşımın sözlerinden ötürü CHP'nin ideolojik duruşu ile ilgili sonuçlar çıkarmak, bu partiye yapılan saygısızlıktır. Her türlü düşünceyi rahatlıkla tartışırız. Birisi böyle konuştu diye zemin kaydı diye bir şey yok. CHP'nin zemini Kuvayı Milliyedir.

Bunu bahane ederek birilerinin parti disiplini dışında yok basın toplantısı yok bilmem şu, bu... İzin vermeyeceğim bundan sonra bu tür şeylere. Grup yönetmeliğine aykırı olarak, izin almadan 'Ben gideceğim basın toplantısı yapacağım' olmaz. Parti disiplini var.

Parti içi rekabet adına göz göre göre partiye zarar vermek, halka yapılmış en büyük ihanettir. Herkes aklını başına almalı. Bu parti içinde hiç kimsenin, halkın moralini bozmaya, ümidini kırmaya hakkı da yetkisi de yoktur. Kimse kusura bakmasın, ben buna izin vermem. Bana zarar verebilirsiniz ama hiç kimsenin CHP'ye zarar vermesine izin vermem.''

DİLİ SÜRÇTÜ
Kılıçdaroğlu, konuşmasında bir süre önce vefat eden sinema yönetmeni Ömer Lütfi Akad ve aynı zamanda CHP üyesi de olan sanatçı Esin Afşar'a Allah'tan rahmet ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu.

Konuşmasında dili sürçen ve Ömer Lütfi Akad'ın adını Halit Refiğ olarak söyleyen Kılıçdaroğlu, salondan gelen uyarı üzerine düzeltti.

ntvmsnbc
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)