Kılıçdaroğlu, 'Salı gününü bekleyin!'

Operasyona tepki gösterdi...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Büyükada’yı ziyaret etti. Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına yanıt vermeyen Kılıçdaroğlu, "Salı gününü bekleyin" demekle yetindi. Adalar Müzesi’nin açılışını yapan Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik operasyonları eleştirerek, "Baskılara direnen bütün İzmirliler’e Adalardan selamlarımızı gönderiyoruz" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Büyükada’yı ziyaret etti. Sabah saat 11:00’de Maltepe’den Büyükada’ya geçen Kılıçdaroğlu, önce Adalar Belediyesine uğradı. Burada dini cemaat liderleriyle bir araya gelen Kılıçdaroğlu çıkışta, Musevi Cemaatinin Lideri İshak Haleva’yla birlikte basın mensuplarına poz verdi. Kılıçdaroğlu belediye önünde kısa bir açıklama yaparak, Adalar’da farklı inanç mensuplarının bir arada barış içinde yaşadığını söyledi. Kılıçdaroğlu ardından yürüyerek Eğitim Gönüllüleri Merkezinin açılışına gitti. Kılıçdaroğlu açılışın ardından faytona bindi. Faytonlar Adalar Müzesi’ne gelen Kılıçdaroğlu, müzenin açılışını gerçekleştirdi.

ŞAİRE SİLİVRİ UYARISI

Açılış töreninde konuşan şair Ataol Behramoğlu, şiir yazmaya devam edeceğini, Adalar’ın kendisine ilham verdiğini söyledi. Kılıçdaroğlu da konuşmasına bu sözlere atıfta bulunarak, "Yazarken birgün kendinizi Silivri’de bulabilirsiniz?" diye konuşmasına başladı.

DİRENEN İZMİR’E SELAM

İBB’nin Adalar’a hizmeti kestiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Kentli olmak, haksızlıklara karşı direnmek demektir. Kendi yöneticilerini seçmesi demektir. Kentli olmak Adalar Belediye başkanı gibi baskılara direnmektir" dedi. Direnmenin yöneticilerin görevlerinden biri olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
"İzmir Anakent Belediyesi direniyor. Bütün baskılara direniyor. İzmirliler de destekliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, ’Ben taşeronlaşmayı kaldıracağım’ dedi. Erdoğan diyordu ya ’kaldırın taşeronlaşmayı’. Sen misin kaldıran. Savcıyı değiştirdiler. Oraya birini getirdiler. Sabaha karşı yöneticileri aldılar. Yandaşlara gelince, sabaha karşı basmazlar. bu çifte standardın adı ahlaksızlıktır. İş ve yargılanma herkes için eşit olmalı. Nasıl oluyor da, bu birileri için ayrıcalık, birileri için baskı. Bu doğru değil. Bu tip haksızlıkları direnen bütün İzmirlilere, Adalardan selamlarımızı gönderiyoruz. Oralardaki yöneticiler de morallerini bozmasınlar. Onlar kendilerini yalnız hissetmesinler. Mücadeleyi beraber yapacağız. O mücadelenin adresi Türkiye’de CHP olacaktır."

KILIÇDAROĞLU’NUN TİTRETEN SOĞUK

Kılıçdaroğlu soğuk hava yüzünden konuşmasını kısa kesti. Tören sırasında Kılıçdaroğlu’nun soğuk yüzünden titremesi kameralara yansıdı. Kılıçdaroğlu programının devamında harebe haldeki Rum Yetimhanesi’ni ziyaret etti. Yetimhanenin bahçesinde partililerle birlikte fotoğraf çektiren Kılıçdaroğlu çıkışta kendisine soru sormak isteyen gazetecilere kısa bir açıklama yaparak, "Salı gününü bekleyin" dedi.

LEFTER’İ ZİYARET ETTİ

Kılıçdaroğlu programının darlığı nedeniyle Aya Yorgi kilesisi ve Heybeli Ada ziyaretini iptal etti. Büyükadada yaşayan Fenerbahçenin efsane futbolcusu Lefter’i evinde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu ziyaretinin ardından Adalar Belediyesine ait bir tekneyle Bakırköy’e geçti. Kılıçdaroğlu’nun akşam saatlerinde Brüksel’e gitmesi bekleniyor.

Vatan
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)