Kışanak: Sonun Mübarek gibi olacak

16 ilde yapılan KCK operasyonları nedeniyle Başbakan Erdoğan’a tepki gösteren BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak “Zulmün bedelini misliyle ödeyecek. Sonun Mübarek gibi sandığa gömülmektir” dedi.

16 ilde yapılan KCK operasyonları nedeniyle Başbakan Erdoğan’a tepki gösteren BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak “Zulmün bedelini misliyle ödeyecektir. Halka bunu reva görenlerin sonu sandığa gömülmektir, Mübarek'in sonudur” dedi.

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada son KCK operasyonlarına değindi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Suçsuz yere kimse alınmıyor'' dediğini anımsatan Kışanak, ''Nereden biliyorsun? Polis misin, savcı mısın, hakim misin? Ortada bir mahkeme kararı mı var? Tutuklama talimatını bizzat Başbakan veriyor'' dedi.

‘SONUN MÜBAREK GİBİ OLACAK’
Gültan Kışanak, ''Başbakan, yaptığı zulmün bedelini misliyle ödeyecektir. Halka bunu reva görenlerin sonu sandığa gömülmektir, Mübarek'in sonudur. Dostlarının şu anda yaşadıkları sonu bu zalimane tutumu sürdürenler de yaşayacaktır. Sayın Başbakan; zulümle abat olunmaz” dedi.

‘CANİLİĞİN DANİSKASI’
Başbakan'ın, BDP'li kadınlara ''haddini aşan cümleler kullandığını'' savunan Kışanak, AK Parti iktidarı döneminde ''129 çocuğun katledildiğini'' öne sürdü.

Kışanak, “Başbakan onları katledenleri değil çocukları terörist olarak görüyor ve onları koruma altına alıyor. Caniliğin daniskası budur'' ifadesini kullandı.

‘VAN’DA ŞOV İÇİN PARA BİRİKTİYOR’
Van'da yaşanan deprem nedeniyle Başbakan'ın ''yaza kadar dayanın'' dediğini savunan Kışanak, bunun dışında söylediği başka somut sözün olmadığını ileri sürdü.

Çocukların art arda öldüğünü belirten Kışanak, “Geçici konutlar niye yapılmıyor, bunun hesabını iktidarın vermesi lazım. Biriken parayı şimdi konteynere prefabrike eve harcamayacaksın da ne zaman harcayacaksın? Herhalde Başbakan seçime bir yıl kala Van'da şov yapmak için para biriktiriyor'' diye konuştu.

‘BEDELLİ DEĞİL, DEVLETE PARA TOPLAMA YASASI’
''Neden böyle alelacele bedelli askerlik yasasını gündeme getirdiler? Niye böyle telaşla kaynak arayışı içinde? Ekonomik kriz mi kapıda, büyük bir savaş harcaması mı yapılacak?'' sorularını yönelten Kışanak, ''Bu devlete para toplama yasasıdır'' diye konuştu.

Toplanan parayı şimdilik kamuoyunun tepkisini gizlemek için asker ve polisin ailelerine vereceklerini söylediklerini ancak çok az kısmının ''bu tür makyaj işlerine gideceğini ve geri kalanı AKP hükümetinin büyük hesapları için harcanacağını'' savunan Kışanak, zorunlu askerliğin kaldırılarak vicdani ret hakkının tanınmasıyla mağduriyetin kökten çözülmesi için mücadele edeceklerini söyledi.

‘ARŞİVLER AÇIKLANSIN, BAŞBAKAN ÖZÜR DİLESİN’
Dersim tartışmalarına da değinen Kışanak ''Dersim'de büyük bir katliam yaşandı. Açıkça devlet politikasının bir sonucuydu ve devlet yönetimindeki herkes bundan doğrudan sorumludur. Kimse bunu gizleyip 50 bin kişi katledemez. Kim sorumluydu, değildi tartışması gerçeği kapatmak ve gizlemekle ilgili'' dedi.

Kışanak, konuyla ilgili Genelkurmay ve gizli arşivlerin açılmasını istediklerini belirterek, ''Tüm arşivler açıklansın sonra Başbakan özür dilesin. Hitler'in katliamları karşısında özür dileyen Hitler'in kendisi miydi?'' diye sordu.

Gültan Kışanak, Fransa eski Cumhurbaşkanlarından Francois Mitterand'ın eşi Danielle Mitterand'ın yaşamını yitirdiğini belirterek, Allah'tan rahmet diledi.

AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)