‘Kürdistan Başkanı’ sıfatıyla karşılandı…Bir Allah'ın Kulundan Tepki Yok


MHP DE SUSKUN…

İran ziyaretinin ardından, 17 ay sonra dün Türkiye’ye gelen Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin “Kürdistan Bölge Başkanı” sıfatı ile resmi temaslarda bulunacağı öğrenildi.
Daha önce parti başkanı sıfatıyla ve çalışma ziyareti kapsamında bir çok kez Ankara’ya gelen Barzani’nin bu kez Ankara yerine İstanbul’da kabul edilmesi dikkati çekti.
Dün beraberinde Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanlık Divanı Fuat Hüseyin, Doğal Kaynaklar Bakanı Aşti Havramı, Dışişleri Ofisi Sorumlusu Fallah Mustafa ve bir çok Kürt yetkili ile akşam saatlerinde İstanbul’a gelen Barzani’nin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edilmesinin yanı sıra MİT Başkanı Hakan Fidan ve ismi açıklanmayan askeri yetkililerle de bölgedeki siyasi gelişmeler ve PKK’nın Kuzey Irak’taki varlığına yönelik görüşmeler yapacağı öğrenildi.
Başkanı olduğu, Kürdistan Bölge Başkanlığı resmi internet sitesi, Barzani’nin Başbakan Erdoğan’ın resmi daveti üzerine Türkiye’ye gittiğini ve resmi temaslar yapacağını özellikle vurguladı.


İlk kurşun
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)