MHP’den, er ve erbaşlara asgari ücret teklifi

Hatay Milletvekili Çirkin, zorunlu askerlik yapacakların harçlıklarının asgari ücret düzeyine çıkarılması için kanun teklifi verdi.
AKP’nin hazırladığı bedelli askerlik tasarısının toplum vicdanını zedelediğini belirten Adnan Şefik Çirkin, bedelli için 30 bin lirayı bulamayacaklara dikkat çekti. Çirkin, zorunlu askerlik yapacaklara maaş önerisi getirdi, “G.Doğu’ya gidenlere 2 katı ödensin” dedi.

MHP’den “Er ve erbaşlara asgari ücret verilsin” teklifi
MHP Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin, zorunlu askerlik yapacak er ve erbaşların harçlıklarının asgari ücret düzeyine çıkartılması, doğu ve güneydoğuda askerlik yapacak olan erlere de bunun iki katı harçlık verilmesi için kanun teklifi verdi. Teklifin gerekçesinde hükümetin getirdiği bedelli askerlik ile ilgili kanun teklifinin toplum vicdanında huzursuzluk yarattığını savunan Çirkin, bedelli askerlik için istenen 30 bin lirayı bulamayacak, asgari ücretle geçinen insanların durumuna da dikkat çekti. Şefik Çirkin, “Özellikle terör örgütüyle mücadele kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde askerlik yapanların aileleri, artan terör olayları karşısında her gün haber başında çocuklarının akıbetini merak ederken, 30 bin lira karşılığında bir gün bile kışlaya uğramadan “askerlik yaptı” belgesi verilecek olması, “şehit” ve “gazilik” bedelinin paraya endekslenmesinden rahatsızlık duymaktadır” dedi.

Yeniçağ
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)