MHP’li Şandır, “Mesud Barzani arabulucu mu olacak"

Müzakerede yeni muhatap Barzani

Peşmerge reisinin Türkiye ziyareti hakkında konuşan MHP’li Şandır, “Mesud Barzani arabulucu mu
olacak” diye sordu.
AKP, iktidarlarının ilk yıllarında ’postal yalayacı’ dediği Irak’ın kuzeyindeki sözde devletin başkanı Mesud Barzani’yi ’önemli adam’olarak ağırlıyor. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, ziyareti değerlendirdi:
Barzani Türkiye’ye gelmeyi kendisi mi talep etti yoksa Türkiye Cumhuriyeti Barzani’yi Türkiye’ye davet mi etti? PKK’nın taleplerini mi Türkiye’ye getirmektedir, arabulucu misyonu mu üstlenmek istemektedir?

“Teröristbaşından sonra yeni muhatap Barzani mi”
Peşmerge reisi Barzani’nin Ankara ziyaretini değerlendiren MHP’li Şandır, “Acaba bölücülerle müzakere için AKP hükümeti yeni bir muhatap mı aramaktadır” dedi.
Irak’ın kuzeyindeki sözde bölgesel yönetimin başkanı peşmerge reisi Mesud Barzani temaslarda bulunmak üzere dün Türkiye’ye geldi. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Barzani’nin, pazar gününe kadar ziyaretini sürdüreceği belirtildi. Ziyareti değerlendiren MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, “Bölücü terörle müzakere için AKP hükümeti yeni bir muhatap mı aramaktadır? Bu yeni muhatap Barzani midir?” dedi. TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Şandır, “Şu husus netliğe kavuşmalı; Barzani Türkiye’ye gelmeyi kendisi mi talep etti yoksa Türkiye Cumhuriyeti Barzani’yi Türkiye’ye davet mi etti?” diyerek ikisinin farklı anlamlar taşıdığını söyledi. ABD güçlerinin 2 ay sonra Irak’tan çekileceğini, Irak’ın güvenliğinin Irak güçlerine bırakılacağını hatırlatan Şandır, hem bölgede yaşanan olayların hem de Türkiye’de artan bölücü terör baskılarının, gün geçtikçe farklılaştığını anlattı.

Arabulucu mu olacak?
Şandır, Barzani yönetiminin pozisyonunun, Türkiye açısından “daha bir anlam ve önem” taşıyacağını dile getirerek, şöyle konuştu: “Barzani kendisi bir misyonla Türkiye’yi ziyaret etmektedir, PKK’nın taleplerini mi Türkiye’ye getirmektedir, arabulucu misyonu mu üstlenmek istemektedir. Ya da Türkiye’yi yöneten AKP iktidarı bugünlere yoğunlaştırdığı askeri operasyonlar kapsamında Barzani’ye bazı hususları dikte mi ettireceklerdir? Bu sorunun netleşmesi lazım.” Şandır, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Terörle mücadele edeceğiz, siyasetle müzakere edeceğiz” dediğini belirterek, “Müzakere zemini olarak İmralı var, ona itiraz ediyor. BDP var, onu suçluyor. Acaba bölücü terörle müzakere için AKP hükümeti yeni bir muhatap mı aramaktadır? Bu yeni muhatap Barzani midir?” diye sordu.

PKK’nın koruyucusu
PKK’nın koruyucusu ve hamisinin, Irak’ın kuzeyindeki peşmerge yönetimi olduğunu, o yönetimin arkasında da Irak’ı işgal eden küresel güçlerin bulunduğunu savunan Şandır, “Barzani’nin ziyaretinin kapsamı, anlamı, amacı toplumca bilinmek durumundadır. Bu soruları, Barzani’yi muhatap alan her kuruma ve kişiye millet adına yöneltiyoruz. Bu soruların cevapları açık ve net verilmediği takdirde, Türkiye’yi yönetenleri millet adına suçlayacağız.”

Yeniçağ
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)