Muhafazakârlar ve liberaller yol ayrımında mı?

Zaman yazarı Hüseyin Gülerce, KCK davasının bugüne kadar birbirlerine destek olan liberal ve muhafazakâr demokratların arasını açtığını yazdı

Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, KCK tutuklamalarının ardından süren tartışmalara dünkü yazısıyla yeni bir boyut ekledi.
Gülerce’nin köşesinin başlığı “KCK, liberaller ve yol ayırımı...”ydı. Yazar KCK davasının, birbirlerine bugüne kadar destek olan demokratlar arasında bir çatlağa neden olduğunu öne sürdü:
“Görülüyor ki, KCK davası, Kürt meselesinde, bugüne kadar birbirine destek veren muhafazakâr demokrat ve liberal demokrat aydınları bir yol ayrımına getirdi.”.
Gülerce’ye göre ilk ayrılık, “bazı liberal arkadaşların, sadece KCK tutuklamalarını eleştirmeleri, PKK terörünün artan şiddetini görmezden gelmeleri ile başladı”. İkinci ayrılık ise “liberal demokrat bazı aydınların, KCK’nın bir siyasi yapı olduğunu savunmasıyla” yaşandı.

Hüseyin Gülerce, Cengiz Çandar’ın geçtiğimiz haziran sonu yayınlanan TESEV raporundaki ifadelerini alıntılayarak “Karşımızda şiddeti ve ırkçılığı savunan bir yapı var.” iddiasında bulundu ve yazısını şöyle sonlandırdı:
“Fikir ve ifade hürriyetine evet. Ama ırkçılığı esas alan ve sadece şiddetten medet uman, masum insanları hedef alan teröre hayır. KCK davasına insafla bir daha bakılmalıdır.”

Milliyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)