Muharrem İnce, Padişahlığa özenen bir Meclis Başkanı...


O davetiye için çok sert sözler!

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e yüklendi: Padişahlığa özenen bir Meclis Başkanı... İşte 10 Kasım davetiyeleri. Bu 10 Kasım'da Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa kemal Atatürk'ün anma günüyle ilgili Meclis Başkanı'nın davetiyesi, bir kağıt. Bu da son Halife Abdülmecit dönemi ile ilgili Meclis Başkanlığı'nın bastığı davetiyeler, yazıklar olsun, yazıklar olsun size. Şu davetiyeye bakın.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, CHP'nin, okullarda yaşanan şiddet olayları ve madde bağımlılığı gibi tehlikelerin araştırılması hakkındaki araştırma önergesinin gündeme alınmasına ilişkin grup önerisi hakkında TBMM Genel Kurulu'nda konuştu.

Geçen hafta Genel Kurul'da, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in iteklenmesini gündeme getiren İnce, "Geçtiğimiz günlerde burada bir zorbalık oldu. Kürsüdeki bir milletvekilimiz iteklendi. Merak etmeyin bugün olmaz o. Onu yapan kişi şöyle bakar, önce bakar CHP Grubu'nda az kişi var. Sonra kürsüdekine bakar, belli bir yaşta mı, onu itekleyebilir miyim? Ancak o zaman gelebilir, otur" dedi.

Tansiyon yükseldi, vekiller ayağa kalktı

İnce'nin sözleri salonda tansiyonu yükseltti, oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu, ayağa kalkan milletvekillerini yerlerine oturmaları konusunda sık sık uyardı.

İnce'de, "Oturun siz. O her zaman olmaz, bakarlar CHP Grubu'nda az kişi var, kürsüdeki de kalp rahatsızlığı geçirmiş, onu itekleyebilirim, ona inandığı zaman gelir yapar, şimdi gelmez, gelemez, merak etmeyin. O her zaman olmaz. Zaten zayıflık oradan başlar.Bir insanın özelliği ondan sonra başlar" diye konuşmasını sürdürdü.

"Eşkıyalığı Meclis'e taşıdınız"

Sorunların çözülemediğini belirten İnce, sorunlar çözülemeyince yeni metotların ortaya çıktığını, bunun da başında şiddetin geldiğini belirterek, "Kürsüdeki milletvekilini iteklediniz, ite kaka kürsüden indirdiniz, şiddet uyguladınız, eşkıyalığı Meclis'e taşıdınız" dedi. İnce, şöyle dedi:
"AKP iktidarı için şiddet herkese uygulanmaktadır. Son olarak milletvekiline şiddet uygulamak AKP'nin politikası haline geldi. Muhalefetin sesini önce temel yasayla kısmak istediler. Soru önergelerini yanıtlamayarak muhalefetin sesini kısmak istediler. 24. Dönem de bin 451 soru önergesinin 260 tanesi süresi içinde yayınlanmadı. Meclis TV'nin yayınlarını kısarak muhalefetin sesini kısıyorsunuz. Sizin ileri demokrasiniz bunlar. Sesimiz kısmak istiyorsunuz, hızınızı alamadınız şimdi şiddete başvurmaya kalkıyorsunuz, kürsüdeki milletvekilini iteklediniz, ite kaka kürsüden indirdiniz, şiddet uyguladınız, eşkıyalığı Meclis'e taşıdınız."

"Sayın Recep Erdoğan daha küfürlü konuşan ikinci bir başbakan tanıyor musunuz?"

"Bu yapılan bir kişinin densizliği, zorbalığı değildir. Zorbalığın top yekün sahiplenilmesidir. Bugün Başbakan da ayrıca bu zorbalığı desteklemiştir" diyen İnce, "61 başbakan yaşamış bu ülke. Sayın Recep Erdoğan daha küfürlü konuşan ikinci bir başbakan tanıyor musunuz?" diye sordu.

"Bu zat TBMM'de idare amirliği yapamaz"

"İşçi parasıyla alınmış araca binmeye alışkın sendika ağası, Meclis ağalığına, sultan fedailiğine soyunmuştur" diyen İnce, "Bu zat TBMM'de idare amirliği yapamaz. Ona önerim şudur, Başbakan'ın bin 400 koruması vardır, alsın Salim Uslu'yu alsın yanına koruma işini toptan halletsin diyorum" önerisinde bulundu.

İnce, şöyle dedi:
"Başbakan'a dokunmak ibadettir diyen vekiller Başbakan'a eleştiri getiren milletvekillerine dokunarak ibadet ettiklerini sanıyorlar. Şimdi sizleri uyarıyorum. Biz İçişleri Bakanlığı'na dilekçe verilerek damga puluyla kurulmuş bir parti değiliz, Erdoğan ile demokratik Türkiye kurulamaz."

"Cahiliye artığı milletvekiline sesleniyorum"

İsim vermeden, "Cahiliye artığı milletvekiline sesleniyorum" diyen İnce, şöyle dedi:
"Tayyip Erdoğan'ın entellektüel düzeyi yetersiz dediği kamuoyuna yansıyınca önce özür dilemek sonra Kayseri'ye gidip eğilip bükülmek ve şimdide sürekli laf atarak Genel Kurulu geren cahiliye artığı milletvekiline sesleniyorum. Yanında yağcılığını şiddete dönüştüren idare amirine sesleniyorum."

"Padişahlığa özenen bir Meclis Başkanı"

Eleştiri oklarını Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e de yönelten İnce, şöyle dedi:
"Padişahlığa özenen bir Meclis Başkanı. İşte 10 Kasım davetiyeleri. Bu 10 Kasım'da Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa kemal Atatürk'ün anma günüyle ilgili Meclis Başkanı'nın davetiyesi, bir kağıt. Bu da son Halife Abdülmecit dönemi ile ilgili Meclis Başkanlığı'nın bastığı davetiyeler, yazıklar olsun, yazıklar olsun size. Şu davetiyeye bakın."

"Eşkıyayı Meclis'e hükümdar etmeyiz"

"Bu kürsüden CHP adına uyarıyorum. Milletin kürsüsüdür. Milletvekilinin sesini kesmek milletin sesini kesmektir" diyen İnce, şöyle dedi:
"Haddinizi bilin diyorum, siz şiddeti saldırı amaçlı yapıyorsunuz biz şiddeti savunma amaçlı anlıyoruz. Eşkıyayı Meclis'e hükümdar etmeyiz, zannetmeyiniz ki savaş baltalarını gömdüysek yerini unutmadık, zannetmeyin ki biz siyaseti beyaz kefenler içinde yaparız diyen Başbakan'a sesleniyorum, biz bu topraklarda kefensiz yatanların torunlarıyız. Herkes haddini bilsin. TBMM'de hiç kimse padişahlık özentisi yapamaz. Atatürk'e hakaret edemez, haddini de bildiririz."

Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)