Mutlu Tönbekici yazdı:"Hangi cumhuriyeti kutlamak istiyorsunuz?"

“Asıl böyle günde cumhuriyet kutlanır” diye buyurmuş Tuna Kiremitçi. Asıl milletçe zorluk yaşadığımız külrengi günlerde (bkz: edebiyatçının köşelemesi başka olur) kutlanacakmış çünkü cumhuriyet böyle günlerde kurulmuş.

Cumhuriyet böyle günlerde kurulmuş olabilir.

Evet ama..

Böyle günler yaşayalım diye kurulmadı.

2011 yılında, başkaları aynı şiddette depremleri bir çizik bile almadan atlatırken koca koca yalnız ve çirkin, şehircilikten ve estetikten nasibini almamış şehirlerimiz yerle bir olsun diye kurulmadı.

O koca, yalnız, çirkin ve çürük şehirlerimiz yerle bir olunca enkaz kaldırma rezaleti, çadır kurma dağıtım skandalı, yurtdışından yardım kabul etmeme (bkz: kendi potansiyelini görmek istemek) (bkz: gururundan dış yardımı kabul edememek) zırvalıkları olsun diye kurulmadı.

Şehirleri seller, depremler, heyelanlar alsın götürsün diye kurulmadı o cumhuriyet.

Şehirler kaçak göçek binalardan oluşsun diye kurulmadı o cumhuriyet.

Kaçak göçek binalara belediyeler göz yumsun, o kaçak göçek binalarda yaşayan zavallı insanlar oy deposu görülsün, seçim zamanı kömürler, bulgurla, çamaşır makineleriyle insanlar tavlansın diye kurulmadı.

Muasır medeniyetler seviyesine çıkalım diye kuruldu.

Bazı yanlış ideolojilerine rağmen sağlam şehirlerde, sağlam okullu, sağlam sağlam hastaneli, sağlam eğitimli, sağlam kişilikli bireyler olalım diye kuruldu.

Tüm bu ahval ve şerait ve manzarayı umumiye karşısında acaba hangi cumhuriyeti kutlamayı öneriyorsun Tuna the edebiyat kardeş?

Sence sağlam şehirler kuramamış bir cumhuriyetin nesi kutlanacak haldedir?

Bana kalırsa pek doğru oldu kutlamaların iptali.

Benim yüzüm tutmazdı “Atam izindeyiz” demeye.

Sizlerin maşallah bu duyarsızlıkla her şeye yüzünüz tutuyor.


Mutlu Tönbekici
Vatan
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)