Nail Güreli yazdı:"CHP’nin çomakları"

Varsa yoksa CHP! Ağzıyla kuş tutsa tu kaka! Gökten taş yağsa sorumlusu CHP.
İktidarın ve takımının böyle davranması doğal karşılanabilir.
Muhafazakâr demokratlardan vazgeçtik, liberal demokratları da bir yana bırakın.
Ya sosyal demokratlara ne dersiniz? Sanki onlar da CHP’ye çattıkça reyting alma sevdasındalar.
Son konu, yeni anayasa hazırlığı.
Efendim, nasıl olsa AKP eninde sonunda kendi anayasasını kabul ettirecekmiş, CHP boş yere komisyonlara katılmamalı, çalışmaları boykot etmeli, AKP’ye figüranlık yapmamalıymış.
İyi hoş da, böyle yaptığında, işin nerelere kadar gideceğini düşünüyor musunuz?
AKP ve takımı, CHP kaçtı diye koro halinde tempo tutacak, Anadolu’da o kahvehane senin bu meydan benim dolaşarak bire bin katıp, demediklerini bırakmayacaklar.
Çalışmalara katılıp, sonuna kadar görüşlerini savunmak, aykırı buldukları her maddeye karşı oy vererek, “muhalefet şerhi” düşmek demokrasiye inançlı olmanın tutarlı tavrı değil mi?
Gerçi, CHP’ye yönelik eleştirileri de iyi niyetle karşılamak gerekiyor. Çünkü...
Bunun yanıtını, halkın nabzını iyi tutan yılların deneyimli gazetecisi Gönül Uyanıktır veriyor:
“Çünkü halk, ülke yararına tüm iyi ve güzel şeyleri CHP’nin yapacağına inanır ve bekler. Bir anlamda, demokrasiyi yaşayabileceği tek partinin CHP olduğunu da bilir.
Demokrasinin olduğu yerde eleştiri vardır, eleştiriye biraz insafsızlık da dahildir.
Yani CHP’yi de eleştirmeseler bu ülkede demokrasi adına yaprak bile kıpırdamayacak.” (Edirne Hudut gazetesi, 14 Ekim 2011)
Bir çünkü de bizden: Çünkü CHP yolsuzluklara, sahteciliklere ısrarla çomak sokunca iktidar takımının kimyası bozuluyor.

Bir kitap
Dikkatli Milliyet okurları onun yazılarını da anımsayacaklardır, ama Fatih Türkmenoğlu denince akla televizyonculuğu ve tadına doyum olmayan gezi programları gelir. Türkmenoğlu, renkli ve sevecen dünyasının öykülerini içtenlikli anlatımıyla bir kitapta sunuyor. Okurken Kenya’nın cadı doktorlarında büyü bozduruyor, Amerika’yı boydan boya trenle geçiyorsunuz. Bu yolculukta coğrafyanın yanı sıra kâh felsefe ile kâh psikoloji ile de karşılaşıyorsunuz. (Üç Kuruş Fazla Olsun, Kırmızı Olsun, Epsilon Yayıncılık)

Bir şiir
Garip akımının Oktay Rifat ve Melih Cevdet Anday ile birlikte unutulmaz şairi Orhan Veli’yi sonsuzluğa göçüşünün 61. yılında sevgiyle anıyoruz:
“Tüyden hafif olurum böyle sabahlar/ Karşı damda bir güneş parçası,/ İçimde kuş cıvıltıları, şarkılar;/ Bağıra çağıra düşerim yollara;/ Döner döner durur başım havalarda.”

Nail Güreli
Milliyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)